10 tips for den nyansatte

NyansattJeg snakker av erfaring når jeg sier at det å bytte jobb, eller være nyansatt er en påkjenning. Det er en ny bedriftskultur som skal læres, det er nye datasystemer, det mye nytt faglig og ikke minst skal man lære de nye kollegaer å kjenne. Den første tiden føler man kanskje at man er mer til bryderi og heft, enn man føler at man bidrar med noe positivt. En trøst er at slik er det for alle, og ikke minst er bedriften fullt klar over at det tar tid før en nyansatt er produktiv. Likevel er det noen tips som kan være greie å ta med seg inn i et nytt arbeidsforhold.

1. Vær klar over at du har store mengder informasjon å sette deg inn i, og at det forventes at du har en bratt læringskurve. Sett deg raskt inn i arbeidsmetoder og -språk.

2. I begynnelsen kan det være vanskelig å vite om du gjør ting rett eller galt. Spør om tilbakemeldinger på arbeidet du gjør, og om du leverer i henhold til det som forventes.

3. Prøv tidlig å stake deg ut en kurs for hva og hvor du vil. Ved å være tydelig på karrieremål og ønsker kan det bli lettere å prestere godt.

4. Ha en åpen og positiv innstilling uansett hvilke oppgaver du skal løse.

5. Ofte jobber du med flere forskjellige prosjekter og arbeidsoppgaver samtidig. Forsøk å disponere arbeidstiden godt og få struktur på arbeidsdagen.

6. Fullfør arbeidsoppgaver på estimert tid.

7. Forbered deg på at du kanskje må jobbe mer og i et høyere tempo enn du har vært vant med som student. Forsøk samtidig å finne en balanse mellom jobb og fritid.

8. I starten er du gjerne avhengig av andre for å få råd og hjelp til å løse arbeidsoppgavene dine. Undersøk om det finnes tidspunkter og måter som er bedre å spørre på enn andre.

9. Ikke vær redd for å komme med nye synspunkter eller løsninger. Forstå samtidig at det først og fremst er du som skal lære av dine kolleger, ikke motsatt.

10. Som student har du relativt stor frihet til å styre din egen hverdag. Husk at du som arbeidstaker må innrette deg etter bedriftens regler, så sett deg inn i systemer og retningslinjer.

(11. Yt det lille ekstra i enhver anledning. Ikke fall i fristelsen til å falle inn i klagekoret til de eldste ansatte. Behold din integritet. Vær punktlig. Lever mer enn det forventes.)

Som vanlig får jeg masse gode innspill fra Trygve, i dette tilfellet legger jeg til kommentaren hans i artikkelen (du får si i fra hvis du har noe i mot det Trygve!).

Glem heller ikkje:

Sett deg grundig inn i kleskultur!

Selv om sjefen går kledd som en lasaron betyr ikkje det at han tillater at du møter opp i hullete jeans eller utslitte Adidas.

(Eg er på IT, og har egentlig ikkje ‘ekstern kundekontakt’ så for meg holder det å kle meg ‘skikkelig’. Ekspedisjonspersonale må gjerne kle seg ‘pent’ eller ha uniform. Om det er uniformskrav kan man ikkje bare møte opp i det man vil inntil amn får uniformen. Prøv idet minste å kle deg skikkelig og i klær som ligner på uniformen om mulig.)

 Internettkultur.

(Litt selvmotsigende ord, kanskje… )

Selv om det ikkje finnes en skriftlig internet etikk eller lign. så betyr ikkje det at det godtas at du sitter med Farmville(eller kva nå den nyeste plaga på Fjesboka heter) i ledige eller ikkje fullt så ledige stunder.

Å ‘kaste bort tida’ på slikt vil ikkje gjøre deg populær, selv om du ‘har gjort alle dine arbeidsoppgaver’. Det kunne jo hende at du kan bruke tida til å lese på og lære andre oppgaver(ledere LIKER at de har folk som kan steppe inn og overta oppgaver for en som er syk), eller kansje tilogmed hjelpe en kollega som har mye å gjøre?

 Kaffetraktern…

Møteplass/Sladreplass.

Det finnes mange uskrevne regler for denne og lignende plasser.

Bare fordi du ser en kollega stå der og prate med forskjellige andre i en halvtime betyr ikkje dt at det blir godtatt at du gjør det samme.

(Det kan hende at han noldusen oppveier det med å jobbe utover kvelden, og ikkje har noe sosialt liv? at dette ER det eneste han har av sosialt liv? Det finnes faktisk slike, desverre. ) Du er ny og vil bli lagt merke til.

‘Nå står den nye og jabber igjen’.

Enda viktigere: Ikkje bli en Kaffeninja!

Om det ikkje er en kaffeautomat eller ‘kantinedame’ som fyller traktern, så er det rimelig sikkert en regel om at den som tar siste skvetten starter ny kanne. En kaffeninja er en som sniker seg bort og tar den siste skvetten uten å starte ny… Kjapp måte å gjøre seg upopulær på.

(Har du ført fått ryktet vil du alltid få skylda om traktern er tom.)

Husk at mange steder er de 3 eller 6 første månedene ‘prøvetid’, og føler ledelsen at du ‘ikkje spiller på lag’ risikerer du å få fyken etter at prøvetida er over.

Share/Bookmark

Comments are closed.