7 triks ved bilkjøp

bruktbilJeg er på leting etter bil. Det varierer fra dag til dag hvor mye jeg ønsker å legge i bilen, om jeg skal ha en nyere eller gammel bil, om jeg vil ha bensin eller diesel, stor eller liten etc. Jeg kom over noen gode råd når det gjelder bilkjøp, det er helt klart kjøpers marked med så mange biler til salgs og det bør være mulig å spare mye på en real pruterunde med selger.

Det er viktig å vite at de som selger deg bilen alltid har mulighet å gi deg rabatter. Disse er forhåndsbestemt av selskapet, slik at bilselgeren kan selge bilen om kjøperen ikke vil betale fullpris. De har også store muligheter for å gi med både gratis vinterdekk eller CD-spiller. En normal bilselger har mellom 10 og 20 prosent margin på bilene han selger. Det er viktig å huske at det nå er store lager på kaiene, og bilselgere har problemer med å få bilene ut av butikkene – så det er mulig å spare mye.

Her er de syv triksene som skal spare meg tusenvis av kroner på bilkjøpet:


– Følelser koster deg penger. Ikke la en selger gjøre deg emosjonell rundt en bil. Hold deg kald.

– Ikke vær redd for å gå ut døra om du ikke er fornøyd. Mange showrooms er designet for å holde deg inne i butikken lengst mulig.

– Gjør ditt grunnarbeid på internett og telefon. Du må vite prisene før du kan forhandle.

– Bruk de samme prisene i forhandlingen. Sammenlign priser på biler med likt utstyrsnivå og motor – ikke la selgeren diktere hvordan du sammenligner priser. Flere merker tar meget godt betalt for ekstrautstyr, mens andre har det samme som standard.

– Forhandlere kan i noen tilfeller selge under innkjøpspris om situasjonen er presset – slik den er nå.

– Får du ikke den prisen du ønsker, ty til tårene (verdt et forsøk ;)

– Du bør forhandle deg frem til en kjøpspris, ikke en månedlig nedbetaling.

– Les avtalen nøye, og ikke la deg lure til å betale ekstragebyrer du ikke har blitt enig med selgeren om. Finn en pris sammen, og få den skriftlig før du signerer avtalen.

Så da burde jeg være forbredt på en god handel når jeg finner en modell jeg liker.

Share/Bookmark

Comments are closed.