Bokanmeldelse: Papillon

Tidligere har jeg omtalt Shantaram som var en fantastisk historie om en som rømte fra et høysikkerhetsfengsel. Jeg kom over Shantaram før jeg skulle på ferie, og boken jeg egentlig lette etter var en gammel klassiker, nemlig Papillon (Skrevet av Henri Charrière). Papillon utgir seg for å være basert på en sann historie (i likhet med Shantaram). Handlingen utspiller seg på en straffekoloni i Fransk Guyana, hvor hovedpersonen (forfatteren selv) med kallenavn Papillon soner en livstidsdom for en forbrytelse han ikke har begått. Papillon sitter mye av tiden sin på Djeveløya, en straffekolloni ingen tidligere har klart å rømme fra. Vi følger Papillon i hverdagen, og er med på hele 9 rømningsforsøk. Boka har et fantastisk levende språk og handlingen drives fram av spennende skildringer av soningsforhold, medfanger, voktere og planlegging av rømningsforsøkene.

Kommer du over boken bør du absolutt få den med deg. Det er en bok jeg anbefaler på det varmeste. Bare i Norge er boken solgt i over 200K eksemplarer!

Boken, som kom ut i frankrike i 1969, er senere filmatisert. Jeg har ikke sett filmen, men erfaringsmessig så vil ikke filmen kunne gi den samme opplevelsen som boken.

Boken kan også kjøpes feks hos capris.no

Share/Bookmark

Comments are closed.