Bokprosjekt – Et skudd for baugen

Det er lenge siden jeg har nevnt bokprosjektet mitt. Dette skyldes at forlagene trenger tid til å jobbe seg gjennom manuskriptet. Min bok ble først lest av en redaktør, han likte boka og tok den med på et redaksjonsmøte. Etter møtet ble det besluttet å sende boka til en ekstern konsulent, hans oppgave er så vidt meg bekjent å vurdere alle sider ved boka, og gi en innstilling tilbake til forlaget.

I går fikk jeg og forlaget beskjeden fra konsulenten, boka ligger for tett opp til en eksisterende bok, og forlaget ønsker derfor ikke å gå videre med prosjektet. Dette var selvsagt ikke den tilbakemeldingen jeg ønsket, og jeg har bedt om å få litt mer utdyping fra forlaget.

Uansett, dette var et forlag, men det er klart at hvis boka ligger i faresonen for å være plagiat, så er det ikke noe å gå videre med. I dag har jeg ikke energi til å tenke så mye over det, jeg må ærlig innrømme at jeg er litt skuffet og overrasket. Jeg vet at boka er salgbar slik den fremstår i dag, men hvis det å gi den ut fører til at jeg kan tråkke over en plagiatgrense, så er jo heller ikke jeg interessert i det. Planen nå er å gå boka mi, og boka den ligger for tett opp mot etter i sømmene, og se om jeg kan skrive om noe. Det er mange forlag der ute, og jeg kommer nok til å sende den til flere når jeg har jobbet igjennom den en gang til. Et siste alternativ, og det er ikke et dårlig alternativ når det kommer til inntjening, er å selge den selv. Boka er i en sjanger som ikke trenger så mye markedsføring, den treffer en nisje, og jeg er overbevist om at jeg kan selge endel eksemplarer.

Vi får se, det var i hvertfall en oppdatering, for de som har fulgt med fra start.

Share/Bookmark

Comments are closed.