Couchsurfing – Erfaring så langt

Jeg har tidligere i bloggen slått et slag for Couchsurfing, og jeg tenkte jeg kunne følge opp med noen erfaringer jeg har hatt med sofasurfere så langt.

Ideen bak couchsurfing er blitt noen år, og på verdensbasis er det over 2 millioner brukere. I norge er ikke sofasurfing så godt kjent, men utlendinger på ferie i norge har oppdaget at dette er en veldig fin måte å feriere på, ikke minst krymper det reisebudsjettet veldig. Man kan både være registrert dersom man er en surfer eller dersom man er en “host” (tilbyr en sofa). I tillegg kan man registrere seg som “kaffe-selskap”, altså man tilbyr seg å ta en kaffe med turisten/e for å prate og gi gode tips. For de som reiser er det en fantastisk anledning til å bli kjent med lokalbefolkningen, og lære litt om lokale skikker og få tips om ting man bør oppleve mens man besøker byen.

Jeg har hatt en franskmann og et par fra tyskland innom hos meg, og opplevelsen er udelt positiv. Det er sosiale og åpne mennesker som benytter denne formen for reise, og de er veldig interessert i å lære om lokal kultur. Mens franskmannen ønsket å ta del i “hverdagslivet”, så hadde tyskerne sitt eget program. Jeg står fast på at dette er en veldig fin måte å bygge nettverk, jeg har nå stående invitasjon til både overnatting og guiding i tyskland og frankrike. Så dersom du har en sofa ledig, og du liker å treffe nye hyggelige mennesker, så anbefaler jeg deg å besøke www.couchsurfing.org . Dersom du reiser endel, og ønsker å holde kostnadene nede, så finner du en sofa nesten uansett hvor du måtte reise.

Verdt å nevne er at det er fullt lov å si nei til surfere selv om man har registrert seg. Det er et system hvor de som ønsker å benytte sofaen sender en forespørsel, og du kan velge å akseptere eller avslå forespørselen.

Share/Bookmark

Comments are closed.