Dagens Navn: Christian Rignes

Christian RignesChristian Ringnes (født 3. mars 1954 i Oslo) er en kjent mann innen eiendomshandel og -utvikling.

Christian Ringnes er sønn av Christian Ringnes senior og oldebarn av forretningsmannen og kunstmesenen Ellef Ringnes, som sammen med broren Amund startet Ringnes Bryggeri i 1877. Christian Ringnes senior solgte bryggeriet ut av familien, og bryggeriet er nå på danske hender.

Christian Ringnes junior er utdannet siviløkonom fra Université de Lausanne i Sveits og MBA ved Harvard Business School i USA. Han har siden 1984 vært en aktiv eiendomsinvestor og er i dag største eier og administrerende direktør i eiendomsselskapene Eiendomsspar og Victoria Eiendom. I 2001 kjøpte Ringnes den forfalne Ekebergrestauranten i Ekebergskråninga i Oslo, pusset den opp og åpnet restauranten på nytt påska 2005. I 2003 åpnet han i Oslo sentrum også verdens eneste miniflaskemuseum. Christian Ringnes er dessuten en ivrig kunstsamler og foreslo i 2007 å donere penger til en stor skulpturpark «til kvinnens pris» i Ekebergskråninga. Tidligere har han blant annet gitt byen «Påfuglfontenen» ved Nationaltheatret stasjon.

Markedsføringsforeningen i Oslo utnevnte Christian Ringnes til «Oslo-ambassadør» for hans innsats for å fremme Oslo som by og reisemål. Andre Oslo-ambassadører har vært Grete Waitz, Wenche Myhre og Frode Kyvåg. I 2005 ble han tildelt æresprisen «Bypatrioten» av Oslo Byes Vel.

Rignes sitt miniflaskemuseum har jeg besøkt, og det er en imponerende samling han har skaffet seg. Nytteverdien av denne samlingen kan man kanskje spørre seg om, men når jeg besøkte museet var det en svært entusiastisk og jovial Christian Rignes som ønsket oss velkommen, i kledd jøglerhatt.

Share/Bookmark

Comments are closed.