Dagens navn: Helge Lund

Helge Lund (født 16. oktober 1962) er konsernsjef i det norske oljeselskapet StatoilHydro fra 1. oktober 2007. Han kom fra stillingen som konsernsjef i Statoil, som han tiltrådte 1. august 2004.

Lund er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen og har også en Master of Business Administration (MBA) fra INSEAD i Frankrike.

Han har vært politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe og konsulent for McKinsey & Co. før han begynte å jobbe for industriselskapet Hafslund Nycomed i 1993. I 1997 og 1998 var han viseadministrerende direktør for Nycomed Pharma. Lund begynte i Aker RGI Holding ASA i 1999 hvor han var viseadministrerende direktør før han ble konsernsjef i Aker Kværner i 2002.

I Aker Kværner spilte han en viktig rolle under fusjonen mellom industriselskapene Aker og Kværner, som ble initiert av finansmannen Kjell Inge Røkke i 2003. Etter at fusjonen var gjennomført, sluttet Lund for å bli konsernsjef i Statoil. Lund presenterte planene om å slå sammen Statoil med olje- og gassdivisjonen til industriselskapet Hydro desember 2006, sammen med Hydros konsernsjef Eivind Reiten.

Er for tiden i media i forbindelse med anklagene om manglende sikkerhet i oljebransen på norsk sokkel, både tillitsvalgte og vernetjenesten raser etter Statoil-sjefens intervju med Dagens næringsliv der han avviser problemer på norsk sokkel som dagens næringsliv har dokumentert den siste tiden.

Kilde: DN.no 29.10.2010
Kilde: Statoil-bråk

Share/Bookmark

Comments are closed.