Dagens Navn: Jan Petter Sissener

Jan Petter Wilhelm Courvoisier SissenerJan Petter Wilhelm Courvoisier Sissener (født 14. mars 1955) er en norsk aksjemegler. Han har bygget opp flere meglerhus i Norge.

Faren kommer fra Sveits, men Sisseners norske mor reiste tilbake til Norge med sønnen da han var to år gammel. De bosatte seg på Gjettum i Bærum. Ti år senere flyttet Sissener til Slemdal i Oslo hvor han har bodd siden. På begynnelsen av 1980-tallet begynte han som aksjemegler, og i 1982 ble Jan Petter Sissener ansatt i Alfred Berg. I 1986 begynte han i Carnegie International i London og bygde opp en avdeling fra 1989 i Norge. I 1993 etablerte han sitt eget selskap, Sirius Securities, som ble kjøpt opp av Orkla Finans året etter. I 2001 begynte han igjen i Alfred Berg. I 2005 kom Sissener i konflikt med den nederlandske storeieren ABN AMRO i Alfred Berg, og han gikk over til Kaupthing som sjef for deres nye, norske meglervirksomhet. Han sluttet brått i Kaupthing i februar 2008.

Jan Petter Sissener var som arving i Sissener-familien part i en opprivende rettssak som har versert i 20 år. Einar W. Sissener kjøpte ut de andre arvingene fra familiebedriften, men ble i ettertid uenig om delingen mellom søsknene.

Sissener er i media i forbindelse sin satsning på alternativ energi, Investeringsselskapet Sissener planlegger å hente én milliard kroner for plassering i energiaksjer, skriver Finansavisen lørdag.

– En oljekrise er uungåelig. (…) Å tro at verden ikke vil være fossilt drevet de neste 10-20 årene er nonsens, sier Sissener-forvalter Lars Henrik Q. Røren, som hevder vi står i en megasykel.

– Det kommer til å bli et enormt fokus på energi og energirelaterte selskaper fremover, sier han.

Med bidrag fra fremvoksende økonomier som Kina og India, tror Røren, Jan Petter Sissener og Kjell-Magne Rystad ifølge avisen at global etterspørsel vil presse tilbudet allerede i løpet av 1-3 år. Det kan ifølge forvalterne gi muligheter både for dem som klarer å øke oljeproduksjonen raskt og for alternative energikilder.

Tegning alt i november?
Sissener Energy ligger nå inne til godkjenning hos Finanstilsynet, og med grønt lys er planen å starte tegning allerede nå i november.

– Det er viktig å understreke at dette ikke er et fond, sier Røren. Kundenes penger blir i utgangspunktet låst i tre år, da selskapet blir oppløst.

Han karakteriserer overfor Finansavisen dagens situasjon som et glimrende utgangspunkt for “rå teknologispillere”, og drar frem Schlumberger, Baker Hughes og PGS, samt de mindre selskapene Emgs og Seawell.

– Det er et kjempedrag for gode oljeserviceselskaper, men det finnes også interessante case innen alternativ energi som vi ønsker å satse på, sier Røren.

Kilde: Wiki, hegnar.no

Share/Bookmark

Comments are closed.