Dagens Navn: Jimmy Donal «Jimbo» Wales

Jimmy donald walesJimmy Donal «Jimbo» Wales (født 7. august 1966) er en internettgründer og wikientusiast, kjent som grunnleggeren av Wikipedia.

Wales ble født i Huntsville, Alabama, og studerte ved Auburn-universitetet og Universitetet i Alabama. Han har arbeidet som opsjonshandler i Chicago, og beundrer også Ayn Rands objektivist-filosofi. På midten av 1990-tallet startet Wales selskapet Bomis.

Wales og Larry Sanger grunnla Wikipedia, en wikibasert online encyklopedi som bygger på åpent innhold-prinsippet. Opprinnelig eide han domenet og stilte servere til rådighet på egen bekostning. Etter at den ideelle Wikimediastiftelsen ble grunnlagt og fikk overført domenet, har Wikipedia blitt istand til å finansiere seg selv. I tiden før dette brukte Wales ifølge den australske avisen Herald Sun rundt 400 000 australske dollar av sine egne midler på Wikipedia og Nupedia – senere hevdet Time Magazine at han hadde brukt hele 500 000 amerikanske dollar på etableringen og driften av wikiprosjektene. Wales var den første formannen for Wikimediastiftelsen, fra 2003 til 2006. Time Magazine kåret i april 2006 Jimmy Wales til en av de hundre mest innflytelsesrike personer i verden.

Han grunnla i 2004 det kommersielle selskapet Wikia.

Wales bor i St. Petersburg, Florida, og er separert fra sin kone Christine. De har datteren Kira.

Share/Bookmark

Comments are closed.