En lys ide hvor jeg sparer penger, tid og irritasjon

Det å spare strøm kan føles som en litt vanskelig oppgave i en travel hverdag, med barn som flyr ut og inn, og tiden som sjeldent strekker til. Jeg innrømmer gjerne at jeg er “periode-flink” til å spare strøm, men det sklir ut ved jevne mellomrom.

Mine foreldre er nøysomme, og et forbilde for meg når det gjelder å leve fornuftig. Ofte når de kommer innom på dagtid eller om ettermiddagene før det blir mørkt, blir jeg vinket ut av huset, før de peker på utelampene mine og rister på hodet. “Ja, jeg har glemt å skru av utelyset.”

Det er ikke det at det er så veldig vanskelig å huske å slå dem av, men da glemmer jeg å slå dem på (og visa versa). Altså er det enten veldig mørkt uten for huset om natten, eller så er det veldig lyst om dagen.

I dag er problemet løst. Ikke bare vil lampene være av om dagen, de vil også være på om natten. Ved hjelp av elektrikker og lysfølsom sensor som monteres? Nei, det finnes mye enklere og billigere løsninger. En sparepære, med innebygget lyssensor i sokkelen.

Nå er alle pærene byttet ut, altså 4 stk 40w glødepærer, med 4 stk 11w sparepære med lyssensor. Fra nå av vil jeg slippe å bli møtt med hoderisting når mine foreldre kommer på besøk, og jeg slipper forhåpentligvis å snuble i trappa eller plundre med nøkkelen i låsen når jeg kommer hjem sent.

O’Lykke, jeg har fått meg 4 automatiske strømsparere

Share/Bookmark

Comments are closed.