En uskrevet regel?

trangt flysete

Etter mye om og men har man kommet seg sånn passe på plass i flysetet, det mest nødvendige har man stablet i fanget, og man er klar for takeoff. Så skjer det. Personen forran smeller stolryggen tilbake, og man blir sittende totalt fastklemt, det er rett og slett ikke en millimeter til overs mellom ens egen stolrygg og stolryggen til personen forran. Bare 8 timer til vi lander…

Jeg er sånn ca 1.85 høy, litt avhengig av temperatur og lufttrykk. Det ville ALDRI falle meg inn å legge stolryggen bakover på fly, til det har jeg alt for mange ganger gått med ømme knær etter noen timer i luften. Hvis personen forran i tillegg er litt urolig får man virkelig massert kneskålene. Nå er ikke jeg den som er redd for å si i fra, selv om det strengt tatt burde være unødvenig, det formelig knaser nemlig i kneskålene når settet blir lagt bakover og kroppstyngden får lov til å virke.

Det som til stadighet overrasker meg er at personer, like lange som meg, velger å legge setet bakover. De MÅ være klar over at det i praksis ikke er mulig uten at personen bak får en helvetes flytur. Like fullt får jeg all verdens rare svar på hvorfor jeg ikke skal bry meg.

Jeg har nå utviklet min egen teknikk. Så fort jeg får satt meg spenner jeg knærne i mot slik at dersom personen forran prøver å legge setet kommer det ingen vei. Moderne fly er utformet slik at man får flest mulig passasjerer inn, og selv om setene i teorien kan legges, så burde det innføres et forbud mot ligging så lenge setet bak er opptatt. Sånn sett burde Ryanair sitt forslag om ståplasser passe meg bra, da ville problemet vært løst…

Share/Bookmark

Comments are closed.