Energimerking av bolig

Boliger kan nå energimerkes på lik linje med elektriske apparater. Det er en rekke kriterier som spiller inn, og summen i bunn plasserer boligen i en energiklasse fra A til G, hvor energiklasse A er best (mest energiøkonomisk).

Jeg har tidligere energimerket mitt hus, og endte på energiklasse F. Mye av grunnen må være at huset er fra 1880, det har ikke isolasjon i vegger og vinduene er av eldre type. På pluss siden kommer varmepumpen jeg har satt inn, og at jeg har isolert loftet.

Men, hvor mye har egentlig energimerkingen å si når det er snakk om kroner og øre? Det er jo en kjensgjerning at mye av strømforbruket går til å varme opp hus, og et godt isolert hus vil nødvendigvis holde bedre på varmen. Dinside har regnet på det, og funnet ut hvilken energimerket bolig som er gunstigst å kjøpe.

Jeg må for min del si at jeg er svært lykkelig i mitt F-energimerkede hus, og er glad for at vi har såpass milde vintre så langt sør. Så får jeg argumentere godt når huset en gang skal selges.

Et lite varsel til slutt: Dersom noen tilbyr deg å verdivurdere boligen din for penger skal du bare svare nei. Det er svært enkelt å gjøre dette selv, og det er og skal være gratis!

VG – 01.09.2010

Slik energimerker du boligen din – Dinside

Share/Bookmark

Comments are closed.