Gjør luft til penger

Siden mange av oss nå har lagt om til vinterdekk, henter jeg opp en eldre post. Har du sjekket lufttrykket i dekkene etter at du skiftet?

Mange av oss kjører bil, både jobb og privat. Har du noen gang tenkt over hva lite luft i dekkene har å si for din økonomi? Personlig har jeg tenkt at luftrykket var viktig å sjekke for å bedre kjørekomfort og sikkerheten.

La oss si at jeg på en typisk måned fyller drivstoff for 1200,-
Dette gjør jeg hver måned, i ett år. Hele tiden har jeg 1/2 bar mindre lufttrykk i dekkene enn angitt i bilens instruksjonsbok. Det er flere tall på hvor mye drivstoff forbruket øker, alt fra 3 til 15%, men jeg velger å moderere meg til å bruke 7% i mitt regnestykke.

På ett år vil jeg ha fylt drivstoff for 14400,-.
Dersom lufttrykket i dekkene hadde vært riktig, ville jeg klart meg med 13392,-.

Dette er en besparelse på 1008,- pr år og helt sikkert en besparelse for miljøet tilsvarende 10-12 trær (er det ikke det man måler i for tiden?).

Tilsvarende besparelse ville jeg hatt dersom jeg tok av skiboksen.
Ikke så mye penger det er snakk om? Dette er penger som man får ekstra, man jobber ikke for dem, og dersom man finner en 1000-lapp på gata så plukker man den opp og smiler litt ekstra resten av dagen!

Har DU sjekket lufttrykket i dine dekk?

Share/Bookmark

Comments are closed.