Gjesteinnlegg: Sparetips

Jeg mottok et “reelt” eksempel på hva man kan spare ved å ha fornuftig innkjøpsmønster. Det å skrive handleliste og gjøre storhandel en gang pr uke er uten tvil meget fornuftig, og kan føre til store innsparinger på matbudsjettet.

“Jeg gjør uke-handelen på mandag, og da har vi planlagt hva vi skal spise ila. uken! Er en liten tur innom butikken på fredag, for å fornye handelen av melk og brød + noe digg
til fredag og lørdag…

Når vi var 3 stk i familien, brukte jeg ~5.500,- i måneden på mat!Da prøvde jeg å spare, og tok med meg kviteringene i en måned hjem.

Nå handler jeg på Rema på mandagene… Gjennomsnittlig ligger jeg på 750,- i uka der ( så og si samme sum hver gang). Og nå er vi 4 i familien!
Det blir 3.000,- i uka på Rema, så er det fredags handlingen som blir ca. 100-150 i uka…. Bleier og barnemat kjøper jeg på Kiwi til han minste, som er rundt 100,- i uka.

Så ny total, ca. 3.500 – 3.800,- i uka… Jeg sparer minimum 1.500,- i måneden (Og så må man tenke at vi er 4 og ikke 3 nå…).

Etter å analysert litt, så ser jeg hvorfor det blir billigere… Før handlet jeg ofte, og kjøpte ting jeg hadde lyst på der og da, men som jeg aldri spiste før jeg kasta det, evt. spiste halvparten, og så kasta det!”

-Edward-

Share/Bookmark

Comments are closed.