Gjesteinnlegg: TI KJENNETEGN VED VINNERE

I dag mottok jeg et godt skrevet gjesteinnlegg. Det er Vidde som driver Pengeblogg som har skrevet artikkelen. Takk for bidraget Vidde!

Hva kjennetegner vinnere? Hva kjennetegner personer som blir millionærer og milliardærer, personer som gjør suksess innen sport, næringsliv eller på helt andre områder? Her er ti kjennetegn ved vinnere.

 1. Vinnere tar ansvar for eget liv. De skylder ikke på andre og erkjenner at framtiden i stor grad skapes av egne valg og handlinger. Vinnere vet at verden ikke alltid er rettferdig, men bruker ikke dette som unnskyldning for ikke å stå på.

 2. Vinnere setter seg mål. Mål motiverer og viser retning. Dette vet vinnere og utnytter derfor kraften i mål til å oppnå gode resultater.

 3. Vinnere tenker stort og langsiktig. De bruker ikke tid på å irritere seg over småting, men fokuserer på langsiktige og store mål. De vet også at det tar tid å skape gode resultater, og liker både veien til målet og selve målet.

 4. Vinnere lever balanserte liv. De tar vare på egen helse, familie og andre mennesker de omgås. Samtidig setter de av tid til å realisere seg selv og skape sin egen framtid. Vinnere vet at en person som kun prioriterer å gjøre karriere aldri vil bli lykkelig, men også at en person som kun ofrer seg for andre aldri vil bli det.

 5. Vinnere har tro på seg selv. De vet at personer som gjør suksess ofte blir kritisert, men lar ikke dette påvirke dem. Vinnere vet hva de vil, og lar ikke negative personer stå i veien for målene sine. Smålighet og misunnelse biter ikke på vinnere.

 6. Vinnere utvikler selvdisiplinen. Vinnere vet at det å vite hva man skal gjøre er én ting, mens det å faktisk gjøre det er noe helt annet. Selvdisiplin er en av hovednøklene til langsiktige og gode resultater, og dette er vinnere fullt klar over, selv om det å utøve selvdisiplin på kort sikt kan være både kjedelig og smertefullt.

 7. Vinnere er ikke redde for å stå på. Vinnere vet at store resultater krever hardt arbeid, ihvertfall i perioder. Vinnere passer på å ikke bli utbrendte, men vet samtidig at middelmådig innsats kun gir middelmådige resultater.

 8. Vinnere lærer av sine feil. Alle mennesker gjør feil, men det er ikke nødvendig å gjøre den samme feilen flere ganger. Vinnere har selvinnsikt nok til å lære av de feilene de gjør.

 9. Vinnere bruker ikke medfødte svakheter som en unnskyldning. Vinnere skylder ikke på at dårlig hukommelse og dårlig tallforståelse ligger “i slekta” og derfor er et handikap som man bare må lære seg å leve med. Vinnere innser sine begrensninger, men vet samtidig at de fleste har et langt større potensiale enn de tror.

 10. Vinnere jobber med motivasjonen. Vinnere vet at mennesker med en sterk indre drivkraft kan oppnå utrolige resultater. Vinnere legger derfor vel så mye vekt på hvorfor de ønsker å nå store mål som hvordan.

 Mer om penger og personlig utvikling: http://pengeblogg.bloggnorge.com/

Share/Bookmark

Comments are closed.