Gjesteinnlegg: TRE IRRITERENDE UVANER

Følgende gjesteinnlegg er mottatt fra Vidde som driver Pengeblogg. (Soontobeabillionaire føler seg truffet av punkt nr 2 når han blir ivrig… godt med en påminnelse om hvor irriterende sånt kan være!) Enjoy. Og takk til Vidde for flott innlegg.

Kommunikasjon er vanskelig og kimen til mange problemer og konflikter. Dårlig kommunikasjon kan føre til skilsmisser, uvennskap, oppsigelser, manglende forfremmelser, lav lønnsøkning osv. Dersom du ønsker å forbedre dine kommunikasjonsferdigheter, kan det være greit å starte med å bli flinkere til å lytte. Personer som er flinke til å lytte, blir sett på som mer omgjengelige og sympatiske, så mange har mye å vinne på å forbedre seg på dette området.

Slik jeg ser det, er det særlig tre uvaner mange har knyttet til det å lytte.

1. De avbryter den som har ordet.

Eksempel:

Person 1: Vet du hva jeg fikk høre på jobb i dag? Grete er gravid. Hun har jo tre barn fra før, så ingen ventet det, og…
Person 2: Ok, men hva skal vi ha til middag i dag?

2. De fullfører setningene til andre.

Person 1: Simen sliter for tiden, har er liksom ikke helt, ehh…
Person 2: i form
Person 1: nei, ikke det, han er…
Person 2: ikke seg selv
Person 1: nei, ikke helt oppdatert på arbeidsoppgavene sine lenger

3. De tar over historien til den som forteller.

Person 1: Jeg har hatt ei kjempefin helg og har masse å fortelle. Vi startet på fredagskvelden med å se den siste filmen til Harald Zwart.
Person 2: Harald Zwart ja. Tror jeg har sett alle filmene hans. Lange flate ballær 2 er vel favoritten. Så den tre ganger på kino. Den andre gangen kjøpte jeg popcorn som hadde en snodig ettersmak. Lurer på om det kan være noe med det kunstige smøret de bruker. Ja, syns faktisk den andre filmen var bedre enn den første. Ikke ofte jeg syns det. Som regel er jo den første filmen mye bedre enn den andre. Tja, vent litt, det samme gjelder vel kanskje for Gudfaren. Men de filmene henger kanskje litt mer sammen og bør kanskje ikke ses på som tre uavhengige filmer…

Du har sikkert vært borti lignende eksempler. Personer som avbryter deg, fullfører setningene dine og tar over historiene dine er svært irriterende. Ikke vær en av dem!

http://pengeblogg.bloggnorge.com/

Share/Bookmark

Comments are closed.