Grådighet, kynisme og totalt mangel på moral

Denne artikkelen vet jeg ikke helt hvor jeg skal begynne, det er ikke sikkert den burde vært skrevet heller, men jeg tar sjansen. Det er ikke første gang jeg har hørt saken omtalt, men det er først i dag jeg har satt meg inn i hva personene faktisk drar inn av penger (personene har navn, et nettsøk så finner dere det nok hvis det er et ønske). Vi har en predikant i norge, vel vi har sikkert flere, som via telefon påstår å ha helbredet over 100.000 nordmenn for sykdom, kreft, blindhet, ryggprolaps, leddgikt, bekkenløsning og det meste annet man kan pådra seg. Predikanten har sogar forsøkt å vekke døde folk til live. Ved å tilby frelse og helbredelse har stiftelsen “Misjonen Jesus leger” en årlig omsettning på 16,5 millioner kroner.

Hvorfor skal dette være galt? Er det ikke hver enkelt sitt valg om de ønsker å tro og bruke penger på “Misjonen Jesus leger”? Jo, det er kanskje det. Men jeg synes at det å utnytte folk som er i en fortvilt situasjon grenser til hjerterått, og at det er totalt umoralsk. Det at noen benytter religion for å tjene penger er ikke noe nytt, men at helbredelse via en teletorg tjeneste til 14 kroner minuttet kan få folk til å åpne sine bankhvelv er for meg uforståelig.  “Gud har førsteretten til å helbrede oss, mens legene kommer som en god nummer to” sier daglig leder i misjonen Jesus Leger. Jeg håper inderlig at folk har vett til å gå til legen i tillegg til å ringe 800-ta-pengene-mine. Hva de svarer folk som ikke blir helbredet? Kom tilbake, ring igjen! Akkurat som legene ber pasientene komme tilbake dersom de ikke føler seg bedre etter behandling. Ja, med slike inntekter vil jeg tro at enhver pasient er hjertelig velkommen tilbake, igjen og igjen og igjen. Det kunne jo hende at det virket, eller som de selv uttaler; Du vet ikke om du blir helbredet før du er død.

Av alle teletorgtjenester jeg har hørt om er dette den mest kyniske og hjerterå. Jeg benytter denne saken til å advare alle fra å benytte teletorgtjenester, ikke bare er det dyrt, det er reinspikka svindel. “Greed is good”, i dette tilfellet velger jeg å være totalt uenig.


Share/Bookmark

Comments are closed.