Hard kamp om kundene

I disse dager har det brutt ut full krig mellom dagligvarekjedene, alle de større kjedene har nå kastet seg inn i kampen om den viktigste kundegruppen de har (i følge Rimi og Kiwi), nemlig barnefamiliene. Våpnet som blir benyttet er bleier, og barnemat. Mens man forrige uke kunne benytte kiwi sin bleieavtale (4 pakker for prisen av 3, altså 25%), så kan man nå få to pakker for hver man kjøper. 50% er en god reduksjon, og jeg tror Kiwi når de uttaler at dette er en svært dyr kampanje å kjøre. Hvilken kjede vil gi seg først? Både Kiwi og Rimi lover å holde prisen ut 2010. Det må være forferdelig kjedelig å kjøre lokkepriser når alle andre kjører lokkepriser på nøyaktig samme produkt..

Når det gjelder barnefamilier er det et tilbud jeg godt kunne tenke meg å se, men det er et tilbud som regjeringen måtte tatt tak i, nemlig en subsidiering av trygge familiebiler. Det er alt for mange barnefamilier som kjører rundt i trafikkfarlige og miljøfiendtlige eldre biler fordi avgiftene gjør nybil i norge svært dyrt. Men det er en helt annen debatt. Vi får glede oss over at den tøffe konkurransen fører til lavere priser for oss forbrukere, det fører til at aktørene må skjerpe seg og levere stadig bedre tjenester.

At kampanjene koster kjedene 1,5 og 1,8 millioner pr uke tyder vel på at det ikke blir en langvarig krig, så har du bleieunger i hus så er det på høy tid å hamstre! Bleier går ikke ut på datoen med det første :)

VG 15.09.2010

Share/Bookmark

Comments are closed.