Hardt arbeid er det som gjelder

Etter tips fra Trygve fant jeg følgende artikkel i VG i dag.

I slutten av tenårene pendlet Thor Hushovd (32) mellom Bærum og hjemstedet Grimstad. For å selge bakte poteter midt på natten.
Det norske VM-håpet i sykkel var dermed ukronet potetkonge i hjembyen, lenge før han slo gjennom som en av verdens råeste syklister.

Hver fredag og lørdag kveld i et par år, tjente Hushovd og kameraten Roald Johansson gode penger på å slukke sulten til Grimstads festløver. Forberedelsene ble gjort i kjelleren til mamma Unni og pappa Per Hushovd.

– Jeg har gode minner fra den tiden, sier Thor Hushovd til VG Nett.
– Vi solgte bakte poteter så det kosta etter når utestedene stengte på kvelden. Vi sto der enten det var 25 plussgrader eller 20 minusgrader, smiler Johansson.

Han beskriver Hushovd som «dønn seriøs» også når han solgte bakte poteter. Sørlendingen var alltid våken og klar for trening i åtte-tiden søndag morgen – selv om han hadde solgt bakte poteter til klokken tre på natten.

Hushovd har alltid vært bilinteressert, og Porscher har alltid stått høyt i kurs. Den første Porschen 32-åringen gikk til innkjøp av, ble delvis finansiert med «potetpenger».
– Det var et påfunn jeg fikk som ung, humrer den bilinteresserte sørlendingen.

Les resten av artikkelen her

Dette illustrerer på en glimrende måte at hardt arbeid og det å være målrettet fører til gode resultater, i tillegg til at små økonomiske bekker blir til en stor elv. Et poeng er det også at man kan gjøre god butikk på å utnytte et udekket behov. Alle som har vært på vei hjem fra en fuktig tur på byen vet at en bakt potet smaker nydelig. Altså er behovet til stedet. I tillegg er en potet en billig råvare som kan forvandles til et herremåltid bare ved hjelp av litt mais og dressing, kanskje man til og med unner kunden litt skinke eller bacon.. uansett er det god fortjeneste på en bakt potet, og man har ikke så store oppstartskostnader. Om pengene ble skattet av sier artikkelen ingen ting om, men sannsynligvis holdt de seg under frikortgrensen.

Share/Bookmark

Comments are closed.