Hva opptar det norske folk?

Jeg tenkte jeg skulle ta en reality check for å finne ut hva som opptar det norske folk en normal fredag i September. I mitt snevre sinn så jeg for meg at det måtte være nok av viktige ting å sette seg inn i. Vi har for eksempel en terrortrussel mot paven, vi har en drapssak på en ung norsk jente, korrupsjonsvurderinger mot våre folkevalgte, innestengte gruvearbeidere, naturkatastrofer eller justisministeren som nekter for løftebrudd. En skulle tro at minst en av disse dagsaktuelle sakene ville nå opp og få sine 15 minutter med fame? Men nei. Her er dagens klart mest sette “nyhetssaker” i dag:

Overrasket? Nei, i grunn ikke. Vi lever i et overfladisk samfunn hvor nyheter helst ikke skal engasjere eller engasjere oss for mye, vi liker å dulle oss litt inn i en fantasiverden hvor de viktigste sakene er nyheter som går like fort inn det ene øret som ut det andre. Når så mange velger å bruke tid på å følge noen fjortiser sine innholdsløse hverdager (feks den populære småjentebloggen Voe ), så skjønner jeg at det kan være ubehagelig å måtte forholde seg til den harde virkeligheten. Pardon my french.

For de som er spesielt interesserte, her kan dere lese mer om de sakene som virkelig fenger, på en normal fredag i september.

Funnet i haimage etter å ha forsvunnet ved “haisommer”-øya

– Ikke spesielt frigjørende å se ut som en gullfisk

Hadde sex på tv – nå venter de barn

Helle Vaagland: – Folk synes jeg ruler

– Han var min første kjærlighet

Barnehage glemte igjen tvillinger i oppbevaringsrom

Fødte en sønn i boliviansk fengsel

Snåsamannen var på slottet i privat møte med Sonja


Legg denne siden til dine favoritter!

Share/Bookmark

Comments are closed.