Hvordan velge ut en aksje?

Jeg har lenge vært fasinert av livet på børsen, og selv om mine finansielle mål ikke innbefatter å delta på børsen med det første så liker jeg å tilegne meg kunnskap. I tillegg til å lese diverse bøker om temaet, så er det særlig en blogg jeg vil trekke fram som interessant for en “nybegynner”. Jeg trekker ikke fram bloggen fordi jeg tror tipsene og rådene passer best for en nybegynner, jeg trekker den fram fordi den blir skrevet slik at man forstår hva som blir sagt og ment. Det er enormt mange ord og uttrykk som man bør ha et forhold til, og når man ved å følge en blogg kan få uttrykkene litt inn med morsmelken så er det jo et klart pluss.

Grunnen til at jeg velger å trekke fram aksjebloggen akkurat nå skyldes et innlegg med tittelen: Hvordan finner jeg potensielle kjøpskandidater. Jeg anbefaler alle som føler seg fristet til “raske” penger på børs om å lese denne, den sier litt om hvor mye arbeid og analyse som ligger bak det å treffe en vinner aksje, gang etter gang. Posten gir et inntrykk av hvordan en av deltakerne på børsen velger å legge opp sin strategi.

Personlig prøver jeg meg på et og annet aksjespill fra tid til annen (med fantasipenger), og det er utrolig hvor fort det er å hoppe på et tog for sent, og hoppe av like sent.  Det å “tro” på aksjetipsene i pressen vil i bestefall sørge for at du kjøper for sent, og selger for sent. Man MÅ holde seg løpende orientert, være grundig, og ta kalkulert risiko. Det finnes sikkert 1000 poster om råd til en aksjehandler, så et søk på google er nok uansett å anbefale. Den sikreste veien til raske penger er hardt arbeid.

Share/Bookmark

Comments are closed.