Hvordan skifte strømleverandør

Frossen strømDet varsles ekstreme kraftpriser til vinteren, faktisk spår enkelte at fjorårets vinter bare var en forsmak. Jeg har friskt i minne strømregninger (inkl. nettleie) på nær 8000,- og i vinter skal i hvertfall jeg sørge for å betale minst mulig. Det å bytte strømleverandør er såre enkelt, og jeg gir deg her oppskriften:

Gå inn på Konkurransetilsynets kraftprisdatabase.

Her vil du finne oversikt over tilgjengelige strømleverandører og rangering av disse i forhold til pris, du søker enkelt opp hvilke leverandører som tilbyr kraft i din kommune. Du kan også klikke deg inn på det enkelte selskap og skaffe deg mer informasjon. Det er ikke alltid at prisene som er oppgitt på listen er reell i forhold til dagens pris, slik at det er viktig å ta kontakt med selskapet du velger for å få nærmere informasjon. Det tar ca. 3 uker fra du bestiller ny strømleverandør til du er abonnent. Da kan prisen være en annen enn den som er oppgitt. Når du tar kontakt med den nye strømleverandøren er det dette selskapet som sier opp din gamle avtale og for øvrig ordner alt i forhold til nytt abonnement. Det er med andre ord minimal innsats som kreves av deg.

Oppskriften for bytte av strømleverandør er som følger:

1. Ta kontakt med den nye kraftleverandøren, eller fyll ut kontrakten på nett (de fleste leverandørene tilbyr nå nettløsninger).

2. Les av strømmåleren din, du trenger nøyaktig målerstand når du skal bytte leverandør. Det er også viktig å ha notert målerpunktID/målernummer.

3. Din nye leverandør vil informere din nåværende kraftleverandør og netteier om leverandørskifte, og ca. tre uker senere vil byttet skje og du vil motta strøm fra din nye kraftleverandør.

Det koster ingen ting å skifte strømleverandør, og du kan skifte så ofte du måtte ønske.

NB! Du bør være litt forsiktig med strømleverandører som krever forhåndsbetaling. Da kan du risikere å tape penger dersom leverandøren feks. går konkurs.

Desverre er det jo slik at man kun kan bytte strømleverandør, vi må fortsatt pent finne oss i å betale penger til netteier også. Hos meg er nettleiekostnaden omtrent lik med kostnaden for forbruk. I og med at netteier eier kablene og infrastrukturen, så er ikke dette noe man enkelt kan bytte, og netteier er derfor i en lite konkurranseutsatt næring.

Så da er det bare å bytte leverandør, og redusere romtemperaturen. For hver grad du reduserer temperaturen sparer du ca 5 % av kostnadene til oppvarming. På med stilongs!

Share/Bookmark

Comments are closed.