Ikke la deg lure

Hvis noe er for godt til å være sant, så er det som regel det. I det siste har det blitt reklamert aggressivt for nettauksjoner hvor utropsprisen er så lav som en krone. Dette er ikke reele auksjoner, det er mer et lotteri. For å by på en vare må man “kjøpe bud”. Etter som budene renner inn går man fort tom for bud, og må kjøpe flere. Selv om man får inntrykk av at auksjonen er i ferd med å avsluttes (feks 2 minutter igjen), så fungerer det slik at dersom det kommer inn et bud så utvides budfristen. Derfor kan en auksjon vare mye mye lenger, og du går fort tom for budene du har kjøpt for opp mot 15 kroner.
Dersom en slik auksjon faktisk hadde ført til at du fikk varen for en latterlig lav pris så ville aldri tjenesten blitt opprettet. Det finnes ikke det firmaet på jord som er villig til å selge med tap, og man får faktisk ikke kjøpt en Ipad for under 20 kroner, følgelig kan den heller ikke selges for så lav pris uten at firmaet går konkurs i løpet av kort tid. Bak disse øres- eller kronesauksjonene sitter det folk og gnir seg i hendene og de ler hele veien til banken.

God tips fra meg, hvis noe er for godt til å være sant så er det som oftest det. Nettauksjon hvor du ikke selv kan sette budet ditt? Hold deg laaangt unna.

Les mer om saken hos Aftenposten

Share/Bookmark

Comments are closed.