Ikke lei bolig usett

De første årene etter jeg var ferdig som student valgte jeg å leie bosted. Med studielån og lav inntekt var det viktig å holde leieutgiftene lave, og jeg måtte da lete i det laveste skiktet etter utleiebolig. Dette gikk både bra og dårlig. De gangene det gikk dårlig, gikk det skikkelig dårlig. Jeg leide en kjellerleilighet hos en gammel dame, og leiligheten virket grei ved første visning. Etter et halvt år ble jeg skikkelig syk, og etter å ha lett etter årssaker fant jeg ut at alle sommerklærne mine som lå i klesskapet var helt oppspist av mugg. Muggsoppen pustet jeg inn hver natt når jeg sov, og alt jeg hadde oppbevart i skapet måtte kastes. Huseier forsøkte å legge skylden på meg, og det ble en lang krangel om hvem som hadde ansvar for fuktskaden. I tillegg til alle sommerklærne, måtte jeg kaste alt jeg hadde notert mens jeg studerte. Dette lå i samme skapet. Ved takst viste det seg at det rett og slett var feilkonstruksjon, som førte til at det rant vann på den ene veggen i skapet. Ikke noe moro, og det kostet meg dyrt.

Den andre gangen det gikk dårlig var når jeg skulle flytte til en ny by i forbindelse med jobbskifte. Litt stresset og oppjaget var jeg raskt innom, skrev under papirene og reiste igjen. Det jeg ikke hadde fått med meg var at jeg måtte dele bad med familien som leide ut, jeg sjekket rett og slett for dårlig. De ringte meg for å fortelle dette bare 20 minutter etter at jeg hadde signert, jeg valgte da å si fra meg leiligheten, men de krevde da en månedsleie + annonseutgifter for at de skulle gå med på at jeg gikk bort fra kontrakten.

Resultat av dårlig forundersøkelser og utenksomhet. Bruk tid, selv om leiemarkedet er vanskelig! Spør og grav, og tenk på at det skal være et sted du skal kunne trives!

Gode tips og råd når du skal leie bolig kan du finne her:

Klikk (Lei ikke bolig usett)

Forbrukerrådet (Gode råd ved leie bolig)

Ung.no (Husleiekontrakt etc.)

Share/Bookmark

Comments are closed.