Investering med høy risiko på tur inn

Å plassere penger i bank er noe nordmenn ikke gjør for å tjene penger, men heller for å ha en buffer i bakhånd. Mer risikofylte plasseringer som i for eksempel aksjefond har blitt mer og mer populært, og grunnen til det er naturligvis at rentene i bankene er for lave.

Faktisk er det slik at man mister kjøpekraft ved å ha pengene i banken, og man vil nesten helt sikkert få positiv avkastning hvis man har et langsiktig perspektiv med fondssparing.

Det som er litt interessant er at det nylig har dukket opp en ny form for investering som virkelig har fått fotfeste i Norge, og det vi snakker om da er CFD handel. Hvis du ikke har hørt om det skal du få en kjapp innføring her.

Det er snakk om et derivatprodukt, og det betyr kort og godt at man investerer i et underliggende instrument, og dette kan være snakk om råvarer, aksjer, indekser og så videre. Man eier altså ikke dette instrumentet, men det er dreier seg rett og slett om å spekulere i utviklingen til det. Aksjens bevegelser på markedet vil for eksempel danne grunnlag for om du vil tjene penger på dette eller ikke – altså er dette en form for spekulering som er meget risikabel. Vet man hva man gjør kan man imidlertid gjøre det veldig bra i løpet av svært kort tid.

Årsaken til den siste påstanden er at CFD handel er giret, og det betyr at du egentlig investerer for mer penger enn hva du faktisk gjør! En giring på 25x betyr at en endring i en aksjekurs på 1% i din handel vil tilsvare 25% og dermed kan du kjapt gjøre deg gode penger hvis du har plassert pengene riktig.

Men risikofylt er det som sagt også: husk også på at du fort kan tape mye mer enn det du har investert i handelen din, så her må man virkelig vite hva man gjør. Heldigvis finnes det mange sikkerhetsventiler man kan benytte seg av, men at dette er interessant er det ingen tvil om. Du kan klikke på linken øverst i artikkelen for å lese mer om denne handelsformen, og kanskje har du lyst til å prøve selv?

Share/Bookmark

Comments are closed.