Kan vi ikke kjøpe penger da Pappa?

Hvordan skal man snakke om penger og økonomi til barn? Det er ikke mer enn en uke siden min datter begynte å spørre meg om penger, hvor de kom fra etc. Dette er jo “ufarlige” spørsmål, som er forholdsvis enkle å svare på. Verre blir det når de ønsker å vite hvor mye man tjener, hvorfor man tjener mer eller mindre enn andre, tjener du mer eller mindre enn mamma/pappa, er vi rike/fattige etc.

Svarene man gir kan forme barnets syn på økonomi og samfunn, og det kan være greit å tenke seg om før man svarer. Samtidig er det viktig å snakke om økonomi, og å lære barn verdien av penger, jobb og sparing. Temaet er omtalt av Ron Rieber, spaltist i New York Times, og han har debatert flere av de vanligste spørsmålene.

Foreldre og barn har fått økonomer fra DNBNor, Sparebanken og en sosiolog til å komme med forslag til svar på disse spørsmålene, svarene er gjengitt hos Klikk. Nyttig lesestoff, og nyttig bagasje å ha i bakhodet nestegang frøkna spørr og graver. Personlig har jeg begynt å lese “Rich Dad, Poor Dad” for å få ytterligere input på tema. I følge boken er mange av de rådene vi har fått mens vi vokste opp foreldet, og det kan være greit å fornye sine synspunkter og kunnskaper. Jeg kommer tilbake med en anmeldelse av boka så fort jeg er ferdig.

TV2 – Snakk med barna om penger

Share/Bookmark

Comments are closed.