Kunsten å lede seg selv

“Kunsten å lede seg selv” heter en bok av Randi B. Noyes. Jeg har akkurat gjort meg ferdig med boka, og tenkte jeg kunne gi en liten anmeldelse her. Jeg leser veldig mye, og vil prøve å komme med en oppsummering og kommentar til bøker som er relevant for denne bloggen.

På boken kan vi lese:

“Randi B. Noyes viser hvordan vi kan ta i bruk vår emosjonelle intelligens, som handler om evnen til å kjenne, forstå og bearbeide følelser. Forskning har vist at emosjonell intelligens gir resultater, både i privatlivet og i arbeidslivet. Å være en god mor eller far – eller en god leder – betyr å kunne påvirke sine egne og dernest barnas eller de ansattes følelser, og ta gode, bevisste avgjørelser. Randi B. Noyes har mer enn 20 års erfaring i lederutvikling og teambygging, gjennom seminarer, foredrag og coaching i Norge og USA. Med suksessboken Kunsten å lede seg selv som er solgt i 50.000 eksemplarer, ble norske Randi B. Noyes sølvvinner i “Book of the Year”-pristutdelingen i kategorien “Business” i USA, 2001.”

Ideen med emosjonell inteligens er jo ikke ny. Og måten stoffet presenteres på i boka er virkelig noe av det dårligste jeg har lest på lenge. Språket flyter ikke, det blir brukt eksempler som er vanskelig å forstå eller relatere seg til.
At man føler seg bedre etter å ha løpt en tur, hylt ut sin frustrasjon eller skrevet sinte brev uten å poste dem vet jo det fleste, og etter å ha lest 174 sider er det akkurat den kunskapen jeg har fått bekreftet til det kjedsommelige. Det blir lovet metoder for å kunne jobbe med sin egen EI… Metoden består i at hun forteller at man kan skrive eventuelt rope ut sin frustrasjon over personer som frembringer negative følelser.

Jeg hadde kanskje for høye forhåpninger til boka, at det skulle være en tankevekker og gi meg en ny måte å se på problemer på. Boken gjør ingen av delene, den er rett og slett bare veldig dårlig.

Boken ble første gang utgitt i 1995, og det er for meg et mysterium at den fortsatt er i handelen.
Dette er en bok du ikke trenger å kaste bort tid og energi på.

Share/Bookmark

Comments are closed.