Langt fattigere enn snittet

Dinside.no spør så kjekt i dag om jeg er like rik som snittet. Jeg kan med enkelhet svare NEI på dette.
I artikkelen står det at den gjenomsnittlige nordmann har 299.000,- kroner på bok. Riktignok har de over 60år endel mer, mens de som er under 40år har ca 100.000 mindre. Jeg er uansett veldig veldig langt unna å kunne si at jeg er like rik som snittet.

Det står også at menn har mer enn kvinner. Betyr det at kvinner er dårligere til å spare? Nei, jeg tror ikke det, vi må nok ta med i vurderingen at typiske kvinneyrker fortsatt tjener mye mindre enn typiske mannsyrker. I tillegg vil kvinner ofte ha litt færre yrkesaktive år som følge av at de er hjemme med barn.

En annen morsom ting med undersøkelsen er den geografiske forskjellen. Rogalendingene har i snitt mye mer på bok, enn feks beboere i Nordland. Hva dette skyldes er ikke så godt å si, men det er mye oljevirksomhet, lønnsomme turnusjobber, shipping etc i Rogaland, og dette kan være en medvirkende årsak. Østfold har lagt seg på snittet, mens Finmark og Troms ligger endel lavere enn snittet.

Felles for alle er at vi har stadig mer på bok, hvis vi ser på snittet. Mye av grunnen er den usikre økonomiske situasjonen, den lave renten og generell usikkerhet om fremtiden.

Jeg må ærlig innrømme at det skremmer meg endel at jeg ikke har mer på bok enn jeg har. Bakgrunnen for bloggen er nettopp et ønske om å endre på situasjonen, slik at jeg ved neste undersøkelse kan ha nærmet meg snittet.

dinside.no
Mikrosparing omtalt tidligere og hos dinside.no

Share/Bookmark

Comments are closed.