Lever i dag, eller bli satt i gapestokk!

gapestokkNei, selvfølgelig skjer det ikke allverdens hvis du ikke har fått målt opp boligen din, faktisk skjer det ingen verdens ting. I dag går den offisielle fristen ut for å levere opplysninger om boligen din. Har du ennå ikke levert, er det ingen krise. Husk bare å sende inn tallene før selvangivelsen leveres.

Skatteetaten har satt frist til 15. oktober for å sende inn opplysninger om boligstørrelsen din. Men det får kun betydning for skattekortet ditt om du ikke leverer i denne omgang. Har du ennå ikke levert boligopplysningene risikerer du å få feil trekk på skattekortet ditt for 2011.

– Da må du selv ta initiativ for å endre skattekortet ditt når du får dette tilsendt før jul, sier Eva Karin Dahle Rabben, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten.

1. februar
Fristen for å få boligverdien inn i den forhåndsutfylte selvangivelsen er 1. februar, mens siste frist for å gi opplysningene er 30. april, når du skal levere selvangivelsen.

– Dersom du ikke har rapportert inn boligopplysningene innen 1. februar neste år, vil det ikke være oppført noen likningsverdi på selvangivelsen, sier Dahle Rabben.

Siste frist: Selvangivelsen
Da må du huske å rapportere inn dette selv når du leverer selvangivelsen neste år. Hvis ikke blir ligningsverdien fastsatt av Skatteetaten ved skjønn.

Husk! Bare betydning om du betaler formueskatt
Husk at likningsverdien kun har betydning for deg som betaler formueskatt. Mange unge for eksempel har mye gjeld, og slipper derfor å betale formueskatt. Formueskatten er 1,1 prosent av nettoformuen din 31.desember med et bunnfradrag på 700.000 kroner for enslige, og 1,4 millioner kroner for ektepar.

Så det er med andre ord ingen grunn til å være våken i hele natt for å få på plass tallene. For min del er tallene sendt inn, så slipper jeg å tenke så mye mer på det.

Kilde: Dine Penger

Share/Bookmark

Comments are closed.