Møtebooking og Telefonskrekk

Jeg tar med en artikkel jeg fant som jeg synes er viktig å tenke på. Jeg har lett for å ta ting på e-post framfor å ringe, og dette er en av grunnene til at jeg har tatt den ekstra jobben jeg har omtalt tidligere. Det at jeg nå blir tvunget til å ringe 100vis av personer et par ganger i uken gjør at jeg også i fulltidsjobben min er blitt flinkere til å faktisk bruke telefonen. Resultatet er at relasjonen med mine kunder blir tettere og bedre. Som jeg skrev i bokanmeldensen av “rich dad, poor dad” så skal man ta seg jobber for å utvikle sitt eget kunnskapsnivå og sine evner, og jobbe med sine svakheter. Denne artiklen gir gode tips til hvordan telefonen kan bli et viktig verktøy. Øvelse gjør mester, her, som ellers i livet.

Telefonen er en venn. Den gir deg anledning til å snakke med folk som vil kjøpe av deg. Den gir deg muligheten til å jobbe effektivt over hele landet uten at du bruker all din tid i bilen. Telefonen gir deg mulighet til å selge, skaffe kunder, bekrefte avtaler og innfri dine budsjetter. Så hva er problemet?

Mange gruer seg til å plukke opp telefonen og snakke med en kunde. Det kan skyldes mange ting som for eksempel:

  • Det er mer behagelig å bare gjøre dette på mail. Da får jeg bedre tid til å tenkte gjennom svarene mine og sjansene for å fucke-opp er mye mindre.
  • Jeg kjenner ikke denne kunden og er redd for å miste salget hvis jeg ringer på feil tidspunkt.
  • Hvis jeg ringer nå så oppfattes jeg sikkert som masete og da vil han sikkert ikke kjøpe.
  • Jeg venter til kunden ringer. Da er det mye lettere å prate fordi det er han som kontakter meg.
  • Jeg liker egentlig ikke å snakke i telefonen.
  • Det er så vanskelig å lese kunden når jeg sitter i telefonen.
  • Tenk om jeg sier noe dumt så hun legger på.
  • Tenk om atte, dersom atte, hvis om atte.

Det eneste sikre er at uten å prate med kundene så vil man ikke lykkes som selger. Det å jobbe som selger betyr oppturer og nedturer. Hver dag hele året. Det er derfor det er så spennende. Ingen arbeidsdager er like. Det er kort vei fra nederlag til triumf og fra helt til klovn. Helt suverent.

Hvis du sliter med å plukke opp telefonen er det en rekke ting du kan gjøre for redusere antall hår som reiser seg på ryggen når kunden svarer.
Øv deg på hva du skal si. Bruk venner, familie og kolleger. TRENING. Når du blir mer sikker snakker du bedre og kunden blir mer imøtekommende.

Trekk pusten, smil, tenk på noe bra, slå nummeret og be om å få snakke med riktig person.

De aller fleste ER snille mennesker. Hvis du ringer i jobbsammenheng så er den du ringer ansatt for å ta stilling til det du har å tilby. DU hjelper innkjøper til å gjøre en bedre jobb. Hvis hun ikke vil ha hjelp til å gjøre jobben sin, så er det hennes tap.

Tenk motsatt. HVA ER DET VÆRSTE SOM KAN SKJE?? De legger på? De sier kanskje at det ikke passer? Det er ikke personlig! Husk det. Det er ikke deg de ikke er imøtekommende overfor. Det er en stemme i telefonen som de ikke har noe forhold til. De har glemt deg innen det har gått fem minutter. Sørg for å glemme dem enda fortere.
Når du tar neste telefon er det statistisk sett enda større sjanse for at du får møtet ditt.

I stedet for å se alle som sier nei. Sett en strek for alle som sier JA. Det er de som er morsomme. Skriv ”JIPPI” på et ark hver gang noen bekrefter møte. Et ark som er fullt av ”JIPPI’er” er langt mer inspirerende enn en liste med masse røde streker som angir alle som ikke aksepterte.

Telefonskrekk er helt naturlig og noen dager er det verre enn andre dager. Det viktigste er å klare å komme i gang. Bestem deg for å ta den første telefonen og la den gå som det går. Fortsett umiddelbart etter at den første samtalen er overstått og de første 10 kommer som perler på en snor.

De aller fleste selgere er gjennom en telefonkrise i blant. Det går over. Er det tøft i starten så bare vær klar over at det går lettere etter hvert. Du blir mer selvsikker for hver gang og du blir dyktigere på det du gjør.

Få med noen andre og dytt hverandre der det trengs. Lag en intern konkurranse, fortell noen at du vil lykkes og lev opp til deres forventninger.

Lykke til. Telefonen er din venn. Venner er til tider plagsomme, men vi klarer oss ikke uten.

Om forfatteren

Gå til www.salgsnett.com for å lese mer om møtebooking, salgsteknikk, closing og motivasjon. Vi tilbyr også salgskurs som er basert på innholdet som du finner på sidene.

Vi gir selgere Inspirasjon, Motivasjon og Evne til å lykkes bedre i sin jobb.

Artikkel Nettverk:
WebArtikler.com

Share/Bookmark

Comments are closed.