Microjobber

Microjobber er et ganske nytt fenomen, og internett er en suveren arena for nettopp å tilby eller utføre småjobber.

Jeg har falt for et slikt nettsted, nemlig Fiverr. Det ligger litt i navnet på nettstedet, her kan du utføre eller får utført jobber for $5. Du finner alle typer jobber på denne siden, og folk er villige til å gjøre det meste. For eksempel er det en som er villig til å ta bilde av hva du måtte ønske i NewYork city og en annen vil løpe 7km i en gorillakostyme, dette kan du altså få for en fem’er (dollar vel og merke.. altså rundt 30kr). Mange av tilbudene er bizarre, mens andre kan være svært så nyttige. Trenger du en logo til selskapet ditt kan du få hjelp av svært dyktige logodesignere (husk at $5 er mye penger i rett marked), eller du kan få hjelp til å programmere en funksjon til nettsiden din.

Personlig har jeg benyttet meg av et par av tilbudene, og jeg har også lagt ut en “gig” (det er det jobbene kalles på dette nettstedet). Den ene jobben jeg var villig til å gjøre la jeg ut mest for moro, men den har vist seg å være innbringende. Det jeg er villig til å gjøre for en fem’er er å kjøpe noen andres “gig” for en fem’er, altså et regnestykke som for oss begge går  i null, men i tillegg er jeg villig til å gi deres jobb en positiv tilbakemelding for ytterligere $5. I dag fikk jeg $15 og $20 (totalt ca 20o skattefrie kroner) for å vurdere en annen sin “gig”. Perfekt på en lørdag hvor det å tjene ekstra penger er litt tyngre enn i hverdagene.

Alt av overføringer foregår via paypal, det fungerer utmerket og man betaler ikke før man har godkjent at jobben er utført tilfredsstillende. Kanskje du har noe du trenger hjelp til? Sjansen for at du finne noen som er villige til å ta jobben på fiverr er stor.

Share/Bookmark

Comments are closed.