Over 4 Milliarder kroner til bekymring

tusenlapperNordmenn misligholder nå hele ti prosent av forbruksgjelden sin. Det tilsvarer 4,4 milliarder. En ting er det som blir misligholdt, men at nordmenn har 44 milliarder i forbrukslån? Den dyreste form for finansiering? Penger man bruker før man har dem på ting som man kanskje ikke trenger? Det synes jeg er skremmende. Og at hele 10% av denne gjelden misligholdes viser også hvor farlig denne type lån er.

Selv om renten har sunket veldig de siste årene, har kredittkort- og forbruksgjeld eksplodert. Den jevne forbruker burde ha mer penger igjen av lønnen sin når regninger er betalt, likevel ser mange seg nødt til å ta opp dyre lån for å finansiere forbruket. Det bør absolutt ringe en bjelle, dette er en spiral som ikke fører noe godt med seg. Hva skjer når renten etterhvert begynner å smyge seg oppover? Det lave rentenivået burde folk ha brukt til å stabilisere og få kontroll på egen økonomi, i stedet velger mange å leve over evne. Jeg tror vi vil se mange triste historier framover, og Luksusfellen på TV3 bør ikke ha problemer med å finne nye deltakere.
I følge forbrukerøkonom Magne Gundersen er det særlig ungdom som raskt setter seg i gjeld, en gjeld de vil slite med resten av livet med mindre de stopper opp og tar tilbake kontrollen over egen økonomi.

Dette er et tema som opptar denne bloggen spesielt, og jeg har tidligere skrevet flere artikler om temaet og gitt noen råd om hvordan man bør gå frem for å bedre den økonomiske situasjonen.

Hvorfor bør du samle lånene dine

Hvorfor bruker vi mer enn vi tjener?

Tips til bedre privatøkonomi

Den vonde følelsen

Dette er bare noen av de innleggene jeg anbefaler å lese dersom du sliter med din private økonomi, i grunn bør du skumme igjennom mye av de tipsene jeg har skrevet om, for det ER mulig å snu en trend, men det krever at du selv tar grep. Hvorfor ikke begynne i dag? Du kan raskt gjøre grep som gjør at nattesøvnen blir bedre og livet blir enklere å leve.

Virker alt håpløs, og ser du ingen vei ut av problemene? Ta kontakt her

Jeg er også behjelplig med å innhente tilbud på ditt boliglån, det er mye å spare på en bedre rente.

Det er gratis å få et tilbud!

Eksplosjon i inkassosaker – VG 30.09.2010

Share/Bookmark

Comments are closed.