Misfornøyd? Bytt bank!

Vi nordmenn er et monogamt folkeslag, og vi er livredde for å være utro. (Det virker desverre som om dette gjelder på feil områder i livet, når en ser på skilsmissestatestikken). Når det kommer til å bytte bank og forsikringsselskap så er vi utrolig treige. Senest for en uke siden syneliggjorde jeg for en venn av meg at han kunne spare 26000 kroner pr år ved å bytte bank, uten at det fikk ham til å bytte. Nå er det en ting som kan rettferdiggjøre noe høyere gebyrer og rente, og det er generel trivsel med banken. Dersom banken min holder konkurransedyktige betingelser (innen for 0,1-0,15%) på lån, så er jeg villig til å være tro mot banken min.

Hvert år gjennomføres det undersøkelser som avdekker kundetilfredshet hos de forskjellige bankene. Skandiabanken oppnår også i år en meget høy kundetilfredshet med en score på nesten 80 på skalaen fra 0 til 100.
Det er EPSI, en europeisk non-profit organisasjon som måler konkurransekraft, som har utført undersøkelsen. Over 3.100 norske kunder er intervjuet.
Handelsbanken følger hakk i hæl. Storebrand Bank, Gjensidige Bank og BN Bank har også fornøyde kunder. DnB NOR-kundene minst fornøyd, mens nykommeren i denne undersøkelsen, BNP Paribas, har en kundetilfredshet godt over bransjesnittet på 70 poeng.

DnB NOR har i år som i fjor de minst fornøyde bankkundene, hele 15 poeng bak vinneren. Dette er det største gapet siden EPSI begynte målingene i 2004. Hva som gjør at DNB scoorer såpass dårlig på kundetilfredshet er ikke godt å si, men personlig får jeg inntrykk av at banken fokuserer for mye på bedriftskunder og at de blir en upersonlig bank.

Er DU fornøyd med din bank? Vegrer du deg for å bytte fordi det er så mye “styr”? Har du et lån du betaler for høy rente på? Jeg hjelper deg, det er kostnadsfritt, og jeg gir deg raskt et svar på hva du kan forvente å få hos en av norges største bank.

Kilde: Dine Penger

Share/Bookmark

Comments are closed.