Norges Rikeste: Arne Blystad

Arne BlystadArne Blystad (født 18. januar 1955) er skipsreder og investor. I tidsskriftet Kapitals nylig utgitte liste over Norges 400 rikeste liste, havnet han på en 23. plass med en anslått formue på 4,4 milliarder kroner. Blystad har tidligere vært notert med en formue på over 10 milliarder kroner, så alt han har foretatt seg de siste årene har ikke vært like vellykket.

Han er mest kjent som investor innen shipping- og rigg-sektoren, og har bl.a. samarbeidet med Øystein Stray Spetalen i det børsnoterte selskapet Global Geo Services. Han ble kjent sammen med sin bror Wilhelm Pihl Blystad på 80-tallet, men de havnet begge i store økonomiske vanskeligheter da de forsøkte å raide Anders Jahre selskapet Kosmos. Gjelden etter dette mislykkede forsøket skal ha vært på rundt 250 millioner kroner. Etter dette mislykkede stuntet, måtte broren og han avvikle flere av sine selskaper. Arne Blystad flyttet til USA og startet rederiet Blystad Shipping. Han flyttet tilbake til Norge i starten av dette årtusenet.

Arne Blystad har etter å ha returnert til Norge hatt betydelig suksess innen shipping og offshore. Han har også begynt å investere i eiendom. Spesielt kjent er han for å ha vært gründer og initiativtager til Songa Offshore og Songa Drilling. Blystads hovedkontor er i Oslo

Arne Blystad er gift med advokat Marianne Heien Blystad.

Share/Bookmark

Comments are closed.