Norges Rikeste: Bjørn Rune Gjelsten

Bjørn Rune GjelstenBjørn Rune Gjelsten (født 17. september 1956) er utdannet siviløkonom. Gjelsten er mest kjent som investor og tidligere konsernsjef i Aker RGI, men også som Offshore-racerfører av båten «Spirit of Norway». Pr 2010 er han oppført med en formue på 4 milliarder kr0ner, og inntar 29. plassen i det celebre selskapet av Norges Rikeste.

Han er en av Norges rikeste menn og idrettsutøvere. Gjelsten har vunnet VM i Offshore race med «Spirit of Norway» 5 ganger. I desember 2007 ble det bekreftet at Gjelsten legger opp som fører for Offshore-laget «Spirit of Norway». I dag eier og driver han Gjelsten Holding.

Selskapet Gjelsten Holding ble etablert i år 2000. Gjelsten hadde da en lang periode vært involvert i Aker gjennom Aker RGI som han kontrollerte med felles moldenser Kjell Inge Røkke. I 2000 valgte Gjelsten riktignok å gå sin egen vei, og ble raskt involvert i Leangbukta Marina, som ble etablert det året, og som da Gjelsten Holding sikret 50 % av.

I 2001 sikret Gjelsten Holding 75 % av Fabritius Gruppen, et lovende eiendomsselskap, som Gjelsten Holding senere skulle kjøpe opp fullstendig. Selskapet ble da for alvor involvert i eiendomsmarkedet, og fokuserte mye av sin tid på det. Dette førte til at Lunnstaden-prosjektet på Hafjell ble satt i gang i 2002, som da skulle drives av Hafjell Arena, et datterselskap av Gjelsten Holding.

I 2003 kjøpte Gjelsten Holding opp NOAH (Norsk Avfallshåndtering) fra myndighetene og har siden oppkjøpet jobbet aktivt for å forhindre forurensing og dessuten rydde opp i forurensede områder, blant annet ved Lierstranda. NOAH er fremdeles eid fullstendig av Gjelsten Holding i dag, sammen med både Fabritius og Hafjell Arena.

I 2006 solgte Gjelsten Holding store deler av eiendomsporteføljen i Fabritius for nærmere én milliard kroner. Selskapet drives i dag fra Aker Brygge, hvor selskapet har hovedkontor, og har vært en svært lukrativ business for Gjelsten selv.

Share/Bookmark

Comments are closed.