Norges Rikeste: Erling Lorentzen

Erling LorentzenErling Sven Lorentzen (født 28. januar 1923 i Oslo) er en forretningsmann. Han tilhører slekten Lorentzen, og er sønn av Øivind Lorentzen og Ragna Nilsen. Han var i Milorg under andre verdenskrig og samarbeidet bl.a. med Gunnar Sønsteby mot tyskerne. Etter krigen ble han livvakt for kongefamilien. Det var slik han møtte sin tilkommende kone Ragnhild. Med en formue på 4,2 Milliarder kroner er han Norges 28. rikeste i 2010.

Han tok den akademiske graden MBA ved Harvard Business School i 1948.

15. mai 1953 giftet han seg med prinsesse Ragnhild i Asker kirke. Hennes far er kong Olav V. De bosatte seg i Brasil etter bryllupet. Planen var at de skulle være der i ett år, men de bosatte seg der for godt. Lorentzen kommer opprinnelig fra Huseby i Oslo, men er i dag bosatt i Rio de Janeiro.

Paret har tre barn:

  • Haakon Lorentzen (født 23. august 1954)
  • Ingeborg Lorentzen (født 27. februar 1957)
  • Ragnhild Lorentzen (født 8. mai 1968).

I perioden 1958 – 2008 har Lorentzen drevet stort innenfor shipping samt brasiliansk tømmer. Han var grunnlegger og tidligere medeier i Aracruz Cellulose som avvirker regnskog i Brasil. Det er verdens største produsent av bleket kortfibret cellulose. Han grunnla selskapet i 1968 og solgte i 2008 samtlige aksjer i Aracruz Cellulose til medaksjonær Votorantim.

26. september 2006 ble det kjent at Erling Lorentzen i tjue år hadde betalt barnebidrag for en utenomekteskapelig datter som etter DNA-test viste seg ikke å være hans.

Han har blitt såvel æresborger av Rio de Janeiro som æreshøvding for en indianerstamme.

Share/Bookmark

Comments are closed.