Norges Rikeste: Johan Johannson

Johan JohannsonJohan Johannson (født 1967) er Norges 3. rikeste person (år 2010), og eier over 70% av NorgesGruppen sammen med faren og onkelen; Knut Hartvig Johannson og Torbjørn Johannson. Involveringen i grossistvirksomheten strekker seg helt tilbake til 1866, da firmaet Joh. Johannson ble etablert. Siden har familien vært aktive innenfor driften av dagligvarebutikker.

Da NorgesGruppen ble etablert i 1994, eide Johannson-familien flere butikklokaler og ble derfor en stor aksjonær i selskapet. Over de siste årene har formuen til Johannson-familien jevnlig økt. Familien holder en ganske lav profil, både Johan og Knut sitter i styret til NorgesGruppen i dag, men utover det, er det lite informasjon å finne om familien.

I 2010 er Johan Johannson god for ca 20 milliarder kroner, som gjør han til Norges tredje rikeste person. Far og Onkel er gode for henholdvis 400 og 360 millioner kroner i 2010.

Hadde du hørt om Johan Johannson før du leste om han her? Jeg innrømmer lett at jeg kun har hørt navnet uten å kunne plassere hverken Johan eller hans familie.

Share/Bookmark

Comments are closed.