Ny ligningsverdi på bolig

Sitter og forsker litt på hva det vil si for meg at skattemyndighetene nå vil kartlegge ligningsverdien på min bolig. Dette skal de gjøre ved at jeg oppgir byggeår og P-ROM eventuelt BOA på huset mitt.

For min del så har jeg en enebolig, bygget i 1880, med P-ROM på 135kvm.

Ved hjelp av kalkulator på skatteetatens sider kan jeg finne at ligningsverdien på min bolig er 510.000,-. Jeg har verditakst på huset lik 2mill, og dersom jeg tar 25% av denne verdien så får jeg 500.000,- i ligningsverdi. Det betyr at dette beløpet stemmer ganske godt. Ligningsverdien har tidligere variert veldig, men den skal nå standariseres rundt 25%, dog ikke høyere enn 30% av markedsverdi.

Ok, så det vil si at jeg i utgangspunktet har en formue på 510.000,-. Men har dette noe å si for meg? Nei, i grunn ikke, jeg har såpass mye gjeld at min nettoformue uansett blir negativ.

Hadde jeg hatt huset mitt som sekundærbolig eller hytte om du vil, ville ligningsverdien blitt satt til 40% av markedsverdien, så derfor vil jeg tro at folk med ferieboliger og utleiere kan få seg en ekstra overraskelse.

Dine Penger 25.08.2010

DN 25.08.2010

Dine Penger 13.10.2009

Dinside

Share/Bookmark

Comments are closed.