Prosjekt mindre søvn – resultater

Tidligere skrev jeg en artikkel hvor jeg luftet ideen om at man kunne utvide døgnet ved å sove mindre.

“Litt preget av boka til Donald Trump, og litt farget av den nye filmen fra wall street. Det faktum at døgnet enkelt kan utvides mange timer i begge rettninger, gjør at man kan utnytte døgnet mer effektivt. Eller gjør det? Er det sånn som Donald (jeg har tidligere forklart hvorfor vi er på fornavn) sier at man kun trenger 3-4 timer søvn? Går dette over tid? Eller vil man kollapse av utmattelse etter kort tid?” Les mer her

TrøttingDette skrev jeg den 27. september, altså for et par uker siden. Siden den tid har jeg gjort et ærlig forsøk på å legge om søvnmønstret. Erfaringen er at man nok kan justere noe på søvnmønstret, altså feks stå opp en time tidligere enn man pleier, men dersom man legger seg mye senere og står opp mye tidligere enn man er vant til så kommer kroppen og hjernen til å protestere. Det fungerte veldig bra en ukes tid, men så begynte jeg å bli veldig sliten. Kreativitet og energinivået sank merkbart, og jeg ble rett og slett fortere trøtt og sliten.

En annen ting jeg har erfart er at det er stor forskjell på når man setter vekkerklokken til å ringe. Ringer den 06.30 er jeg stuptrøtt, ringer den 06.15 er jeg frisk og rask, klokken 05.30 – 06.15 virker som den beste perioden å våkne på for min del. Det samme gjelder i grunn søvn, det er tidspunkt jeg kan legge meg å sovne umiddelbart, mens andre tidspunkt fører til at jeg blir liggende lenger før jeg sovner. Jeg har tidligere hørt om søvntog, og hvordan søvntoget passerer oss flere ganger. Dette kan man merke ved at man blir stuptrøtt, og hvis man da går og pusser tenner og steller seg så kan søvntoget ha gått, og man blir liggende våken selv om man var stuptrøtt for kort stund siden. Når det gjelder perioden man våkner vil jeg tro at dette henger sammen med hvor dypt inne i søvnen man er, og her må sikkert hver enkelt finne sin egen rytme og tilpasse oppvåkningen etter det.

Så, hvis jeg skal konkludere prosjektet så trenger jeg en viss mengde søvn. I dette forsøket kuttet jeg inn for mye på søvnen, og fikk “lide” for det. Samtidig fant jeg at jeg ideelt sett bør legge  meg mellom 22.45 – 23.15 (da sovner jeg umiddelbart), og jeg bør stå opp rundt kl. 05.45-06.15. Dette gir meg jo rundt 17 våkentimer pr dag, og er man effektiv så bør det holde lenge.

Share/Bookmark

Comments are closed.