Raskere pengeoverføring

Selv om det i løpet av de siste årene har blitt mye bedre, så vil ny teknologi nå sørge for at overføring av penger går mye raskere.

Fra i går (24.09.2010) av legger norske banker om sine rutiner slik at oppgjøret i det norske betalingssystemet skjer tre ganger daglig, mot tidliger to.

– I internasjonal sammenheng er betalingsformidlingen i Norge i verdenstoppen når det gjelder hurtighet og kvalitet. Fra i dag av blir den ytterligere forbedret fordi overføringene vil gå enda raskere, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO), Ann Håkonsen, i en kommentar.

Hittil har oppgjørstidspunktet foregått to ganger om dagen, men nå innføres det et nytt overføringstidspunkt midt på dagen. Dagens siste tidspunkt forskyves også, slik at flere transaksjoner kommer med.

Årlig går det hele 1,7 milliarder transaksjoner med et samlet beløp på 53.000 milliarder kroner gjennom betalingsoppgjørssystemet NICS.

– Innføring av ny teknologi i NICS gir nye muligheter og dette kommer nå kundene til gode gjennom økt hurtighet i betalingsformidlingen. Neste år blir trolig dette systemet enda hurtigere, gjennom innføring av et nytt fjerde daglig oppgjør, sier Håkonsen.

Husker man noen år tilbake holdt bankene bevist igjen penger et par dager for å dra nytte av rentegevinsten, dette ser vi ikke i dag, og selv mellom forskjellige banker går overføringen i løpet av et døgn, noen ganger bare timer (etter som man treffer oppgjøret i banksystemet). Dette synes jeg er en veldig forbedring, og for meg som har 3 forskjellige banker jeg benytter så blir det mye lettere å ta raske ommøbleringer ettersom hvor pengen gjør mest nytte for seg.

Kilde: Hegnar online

Share/Bookmark

Comments are closed.