Se ned, spar penger

Det er en kjennsgjerning at leverandører bruker store beløp for å sikre seg produktplassering i butikkhyllene. Disse pengene ønsker selvsagt leverandøren å få dekket, og det er du og jeg som må dekke kostnaden. Ved å senke blikket, og ta seg brydderiet med å bøye seg ned, vil du finne varene som leverandøren ikke har betalt for å plassere på “beste hylleplass”.

Vi nordmenn er også svært trofaste mot våre merkevarer, noe Lidl fikk lide for. Det kan virke som om vi faktisk tror at spagetti fra Sopps er bedre enn firstprice (vi snakker durumhvete og vann). Ved å våge å prøve kjedenes billigmerker, eller lavprisleverandørers produkter, kan du bli positivt overrasket og spare penger.

Ta for eksempel tannkrem. En colgate tannkrem, normal tube, koster hos meny 31,90,-. Hvis man senker blikket får man øye på en mye større tube. Tuben er kjedelig hvit og blå, og det står firstprice på den. Jeg måtte sjekke flere ganger om den var priset riktig, den kostet 5,90,-. Etter å ha brukt denne tannkremen i lengre tid, har jeg ikke fått hull eller misfarge på tennene. Tannkremen inneholder like mye fluor som alle de andre tannkremene, og smaken er god. Hvor mye sparte jeg på å senke blikket? 26 kroner. På ett eneste produkt.

Ingen regel uten unntak. Når det gjelder produkter til barn er det motsatt. Det er de dyreste bladene/snopet som plasseres nederst. Kjennes igjen ved sterke jente/guttefarger, og minimalt innhold. Strategien er den samme, plasser varen der hvor øyet lettest ser det, og det ukjente behovet kan vekkes.

Moralen er: Senk blikket, spar penger!

Share/Bookmark

Comments are closed.