Sleep Cycle Alarm Clock – Testet

Jeg har tidligere skrevet litt om søvn, og i forlengelse av mitt eksperiment med mindre søvn kom jeg fram til at det var av stor betydning når klokken ringte. Feks kunne jeg våkne klokken 06.00 og være lys våken, mens dersom jeg våknet kl. 06.45 var jeg stup trøtt.

Jeg installerte for et par uker siden en applikasjon for Iphone som heter Sleep Cycle Alarm Clock. Den er svenskutviklet og koster pr i dag 6kr. Sleep Cycle Alarm Clock er basert på akselerometeret som finnes i enhver Iphone, den samme mekanismen som gjør at du får breddebilde når du snur telefonen med langsiden ned. Og at du kan stokke om låtrekkefølgen i spillelista ved å riste på telefonen.

Sleep Cycle Alarm ClockPå samme måte kan akselerometeret registrere bevegelser i madrassen når du sover. Ut fra intensiteten i bevegelsene tolker den hvor dypt du sover, fra urolig REM-søvn via drømmestadiet til den dype, gode søvnen. Siden søvnen går i sykluser mellom de ulike stadiene, sørger Sleep cycle for ikke å forstyrre deg før du befinner deg i et av de lettere søvnstadiene. På sitt beste føles det som å våkne av seg selv.

Det er åtte behagelige vekkelyder du kan velge mellom, de ligger langt fra den klassiske vekkerklokkelyden og ettersom du alltid sover lett når Sleep cycle vekker deg, trenger du ikke en brannalarm for å våkne.

Hver morgen kan du sjekke nattens søvnkvalitet i form av et kurvediagram. Du får også opp gjennomsnittlig tid i senga, og kan bla tilbake til tidligere grafer. Så langt synes jeg det er spennende å se sammenlikne søvnmønstret med hvordan jeg føler meg når jeg våkner. Det er lett å se på grafen om jeg har sovet godt eller dårlig, og på en måte gir det meg litt større tiltro til applikasjonen når den viser at jeg har sovet dårlig og våkner trøtt.

Den største ulempen med Sleep cycle er at du risikerer å bli vekket opptil en halv time før du må opp. Dersom søvnmønsteret ditt tilsier at din siste, lette søvnperiode er en halv time før tidspunktet du har stilt vekkerklokka på, blir du vekket en halv time før tida. For min del er det helt supert, og mine tidligere observasjoner med at det er lettere å våkne kl. 06 enn 06.45 ser ut til å stemme veldig bra.

Trenger du en vekkerklokke, og vil prøve noe annet enn den tradisjonelle brannalarmen? Jeg er ikke i tvil om at jeg vil anbefale Sleep Cycle Alarm Clock. Så får vi se når jeg tar i bruk den neste app’en jeg lastet ned, nemlig Sleep Talk. Sleep Talk våkner til liv dersom du begynner å snakke i søvne, og tar opp “samtalene”… spørs vel om ikke snorking gjør at Iphone’en står på opptak hele natten.

Share/Bookmark

Comments are closed.