Sms lån i Norge?

Det føles ofte litt slik at andre land har mange ting som vi ikke har her til lands, og en av disse tingene er muligheten til å søke sms lån via mobiltelefonen.

Innbyggerne i ett av våre nære naboland, og da snakker vi altså om Sverige, har muligheten til rett og slett å sende en sms til en bank og søke om et lån på direkten. Her er det naturligvis snakk om forbrukslån, men muligheten er jo uansett der. Dette er usikrede lån som ikke krever noen form for innsending av dokumentasjon og det er jo nettopp derfor man har muligheten til å tilby et slikt finansieringsløsninger.

Vi kan altså ikke søke om sms lån i Norge og spørsmålet er om dette er et tilbud som savnes av forbrukerne her til lands. Dette finnes det trolig ikke tall på og inntil videre er det vel neppe en aktuell problemstilling for norske finansmyndigheter å forholde seg til. Lånemarkedet skal sannsynligvis strammes inn før det liberaliseres og de som venter på sms lån venter nok forgjeves.

Dette betyr dog ikke at vi ikke har muligheten til å låne penger via mobiltelefonen – vi kan bare ikke gjøre det via en sms. Det finnes imidlertid låneagenter som har spesialisert seg på dette og som kan tilby lån via mobiltelefonen. Dette har de gjort ved å strømlinjeforme nettsidene sine slik at opplevelsen lånekundene får ved bruke dem blir så god, rask og enkel som mulig.

Det er nettopp dét som er meningen med å skulle bruke en mobiltelefon fremfor en vanlig PC: det må gå fortere og være enda mer nedstrippet, og når låneagentene nå klarer å tilby dette går det nesten like raskt og enkelt som med et sms lån.

En annen forskjell på dette og et sms lån er at et vanlig forbrukslån via mobiltelefon vil kunne dreie seg om mye større beløp i forhold til sms lån. Tradisjonelle sms lån i Sverige er ment som raske finansieringsløsninger med kort nedbetalingstid, men som sagt: dette har vi ikke tilgang til i Norge pr. i dag, og derfor må vi slå oss til ro med de mulighetene vi faktisk har tilgjengelig.

Share/Bookmark

Comments are closed.