Spar penger når du betaler regningene

Alt for mange tviholder på den “gamle” papirfakturaen som dumper ned i postkassen ved jevne mellomrom. Dette gjør at “regningen” ofte blir 25,- dyrere enn dersom du hadde valgt å inngå en eFaktura avtale med utsteder.

De fleste benytter nå nettbank (dersom du ikke gjør det, er det på HØY tid å begynne), og i nettbanken vil man finne forslag til betalingsavtaler. Hvor du finner forslagene er litt avhengig av hvilken bank du benytter, og finner du det ikke så ta kontakt med din bank.
Når du har funnet listen med de betalingsavtalene som er tilgjengelig, er det enkelt å opprette en avtale. Opprett avtale med de du regelmessig får faktura i posten fra, og du har spart deg selv for en unødvendig utgift.

En eFaktura er like trygt som en faktura på papir, du må godkjenne at regningen betales før den trekkes fra konto. Det betyr at du bør besøke nettbanken ved jevne mellomrom, og i tillegg kan du sette opp et e-post varsel til e-postkontoen din. Ikke bare sparer du da penger, du sparer også miljøet for noen trær i året.

Personlig har jeg eFaktura eller autogiro på alle mine forpliktelser. Det eneste som er litt kjedelig, er at jeg svært sjeldent får post i postkassa mi.

Et enkelt regnestykke:
Dersom jeg i snitt har tre fakturaer pr måned, og hver av dem tar 25,- i fakturagebyr, vil jeg på ett år ha spart: 900,-.

Saken er omtalt i Dine Penger

Share/Bookmark

Comments are closed.