Sponser du bankenes overskudd?

Utlånsrenten i Norge er for tiden lav sammenliknet med tidligere, og innskuddsrenten er derfor også lav. Men ved å bruke forskjellige banker til innskudd og lån, vil man dra fordel av den tøffe konkurransen. Faktisk kan man ved å låne penger i en bank med lav låne rente, og sette dem som innskudd i en annen bank med høy innskuddsrente, i teorien tjene penger på lånet.

Høyeste innskuddsrente får man opp i 3,5%, og laveste utlånsrente kan man få til effektiv rente 3,094%. Det vil si at man kan få en rentegevinst på nesten 0,5% på pengene.

Moralen er som tidligere: Sjekk hvordan din bank kommer ut i konkurransen, prut på renten (bankene kjører med store overskudd, og kan strekke seg for å beholde deg som kunde), bytt hvis nødvendig. Det er nå slik at det er sparekundene som finansierer mye av overskuddet på utlån, hvilket sier oss at mange har mye å tjene på å bytte innskuddsbank!

Det er heller ikke sikkert at det å plassere pengene i banken er det lureste du kan gjøre. Det er mulig det er det sikreste, men å forvente at pengene skal vokse på en “høyrente” konto er ikke lenger gangbart.

Dine Penger

Ønsker du en vurdering av renten på ditt/dine lån? Det er kostnadsfritt!

Share/Bookmark

Comments are closed.