Trenger barn egen forsikring?

Inntil nylig har jeg tenkt som så at vi bor i et land hvor velferdsordningene er så gode at en ekstra forsikring for barn er helt unødvendig. Forsikringsselskapene prøver stadig å finne produkter som vi forbrukere finner nyttig, og det å spille på våre følelser overfor våre egne barn burde fungere bra. Det er nok derfor forbrukerombudet ønsker streng kontroll av barneforsikringsproduktene og av hvordan dette markedsføres. 
Illustrasjonsbilde

(Illustrasjonsbilde)

 

Så, har jeg forsikret min datter? Ja, jeg har valgt å tegne en barneforsikring. Min datter er frisk og rask, uten noe tegn til sykdom, men man vet aldri hva fremtiden bringer. Jeg er ikke i en situasjon hvor jeg vil kunne forsørge oss på en god måte hvis jeg må være hjemmeværende i lang tid, og det vil skape store vansker og turbulens dersom noe skulle skje. Det vil bli vanskelig å betjene gjeld, og å beholde huset. 

Selv er jeg meget godt forsikret gjennom jobb. Det er tegnet ekstraforsikringer som dekker langt utover det vanlige forsikringer dekker. Derfor ser jeg det som helt naturlig at jeg tegner en tilleggsforsikring for min datter. 

Mitt råd må være at du tar kontakt med ditt forsikringsselskap, og får tilsendt vilkårene for deres barneforsikring. Deretter ville jeg undersøkt hvordan denne forsikringen står i forhold til konkurrerende selskaper. Når man først foretar en sjekk, så ville jeg også sjekket hvordan mine eksisterende forsikringer er priset i markedet. Er det lenge siden man har byttet, vil det sannsynligvis kunne være penger å spare på å bytte selskap! 

Dine Penger 19.08.2010
Bloggurat

TV2 hjelper deg

Jeg har plassert min blogg i Larviknorske bloggkart!

Share/Bookmark

Comments are closed.