Vær en smart forbruker

Handel på internett har eksplodert de siste årene, og det har gitt oss som forbrukere en stor mulighet til raskt å sjekke prisene i forskjellige butikker. Det er slutt på å kjøre fra butikk til butikk for å finne varen til best mulig pris. I tillegg finner man de samme produktene i nettbutikkene som man finner i de tradisjonelle butikkene. En fordel en ren nettbutikk har er at de ikke trenger å tenke på å ha dyre lokaler og god plassering. Hvis vi sammenlikner elkjøp og komplett, så har komplett et sentralt lager mens elkjøp er avhengig av å ha mange varehus for å få ut sine varer. Komplett kan drive mye mer kostnadseffektivt enn elkjøp, og dette gjør at Komplett vil kunne selge varene mye billigere enn Elkjøp. Nå er det ikke gitt at Komplett er billigere enn Elkjøp på alle varer, så det er lurt å sjekke. Det finnes mange verktøy vi kan benytte for å sjekke prisene, den mest kjente er kanskje Kelkoo. Det man skal være klar over er at ikke alle kjeder/nettbutikker er med i prissøket, så det kan være greit å kontrollsjekke prisen direkte hos nettbutikkene også. I tillegg kan feks Elkjøp eller Expert ha “lokketilbud”, så man bør fortsatt følge litt med. Mitt poeng er, ikke gå inn i en tradisjonell butikk og foreta et impulskjøp av en vare med en viss verdi, gjør alltid et søk på nett først for å se om prisen er riktig. Et annet godt tips er å sjekke nettbutikkenes “demovarer”. Her kan man ofte finne gode tilbud, på varer som ikke er hentet ut på posten eller har fått en skade på embalasjen.

Det samme gjelder ved kjøp av bil. Er du hos en bilforhandler og prøvekjører en bil du liker, så ikke slå til der og da, foreta et søk på finn.no på tilsvarende bil. Du kan spare deg for veldig store summer, og i tillegg har du en pris å gå utifra når du skal prute med forhandleren.

Vær en smart forbruker, bruk internett aktivt i kjøpsprosessen! I tillegg til å sjekke pris, bør man også sjekke produkttester (feks hos forbrukerportalen) og brukererfaringer, det er dumt å kjøpe et produkt “alle” har vurdert til å være ubrukelig.

Share/Bookmark

Comments are closed.