Velg dine annonsenettverk med omhu

Som endel vel har fått med seg så kommer det ikke noen deilige google annonser på Stbab lenger, grunnen til det er at kontoen ble stengt med mistanke om falsk klikk aktivitet. (Hvordan en blogg eier skal sikre seg mot dette kan man jo spørre seg, jeg mener at google for lengst burde lagt til egne filter og kun gitt utbetaling på de klikk som passerte google sitt filter). Nok om det. Siden jeg hadde som mål å ha litt inntekter på bloggen, ble jeg nødt til å se meg om andre steder. Jeg var innom en rekke muligheter, slik som EuroAds, tradedoubler, amazon, 047, MM media, guavamedia, zanox.. i det heletatt så prøvde jeg ut litt forskjellig.

Pr i dag er det ingen nettverk som kan erstatte Google på norske blogger (dette er min personlige mening). De fleste nettverk har utenlandske annonser, med produkter som de færreste i Norge har bruk for. De som har norske annonser har modeller som kun gir inntekt dersom noen faktisk kjøper produkt etter klikk fra min side, riktignok er det ok betaling dersom man får noen handler, men sammenliknet med google som ga jevnt over 100 kr pr dag, så blir det småpenger.

I min søken etter nytt nettverk merket jeg meg endel ting som jeg ikke likte. Svært mange av nettverkene ber om e-post til brukeren, og regelrett spammer brukeren så fort man er registrert (MM Media, Guavamedia, Euroads). Dette vil jeg ikke være skyld i, så til de som har klikket seg inn på reklame i den perioden jeg testet ut forskjellige nettverkene så beklager jeg! Håper ikke det ble for ille, men det aner meg at det dukket opp mange “nyhetsbrev” fra udde tilbydere. Særlig er det annonser som lokker med konkurranser og premier som gir brukeren dårlig opplevelser.

Konklusjon, jeg holder meg nå kun til tradedoubler. Det gir så langt ingen inntekter, men det fører i hvertfall ikke til uønsket spam til mine gjester. Tenk på gjestene dine når du velger reklamenettverk!

Share/Bookmark

Comments are closed.