Ventetrikset sparer deg for utgifter

Reklamen er flinke til å skape behov, og friste oss til å handle. Dette er reklamens viktigste jobb, og de lykkes svært ofte. Jeg innrømmer gjerne at jeg kan ha dager hvor jeg plutselig får et ekstremt behov for å handle ett eller annet. Det er formelig som jeg blir trukket mot varen. I sånne tilfeller merker jeg at pengene sitter litt løsere enn de burde, og jeg har derfor innført karantene tid. Dersom jeg plutselig føler behov for å handle noe, så setter jeg handlen i karantene i ei uke, altså 7 hele dager. Dersom jeg etter 7 dager fortsatt synes handlen er nødvendig og jeg virkelig har lyst til å handle, så handler jeg. Det merkelige er at etter 7 dager så ser jeg ofte ikke helt poenget med handlen lenger. På den måten sparer jeg meg for unødvendig impulskjøp. Det har ikke alltid vært slik, og jeg har som mange andre et skap med endel unyttige ting. Nyhetens interesse har en tendens til å avta når man har fått varen i hus, og fått brukt den litt. Det får bli kveldens tips.

Share/Bookmark

Comments are closed.