Verden vil bedras

At reklamen har makt er det ingen tvil om, gang på gang lar vi oss påvirke uten selv å tenke så mye over det. Dette vet bedrifter å utnytte, og i særs teleselskapene. I dag kan vi lese at en familie som ringer lite kan spare opp mot 3000 kroner på å la være å velge familiepakkene som blir tilbudt. En skulle jo tro at et teleselskap ville se verdien av å knytte til seg ikke bare et familiemedlem men hele slekta. Og de gjør det også, men det er bare det at de samtidig vet at det finnes store grupper late forbrukere som ikke tar seg tid til å sjekke hvor godt et tilbud i virkeligheten er, og derfor kan de tjene enda mer penger på familien.

Dersom jeg hadde knyttet meg til en familieavtale hos en teleoperatør så hadde jeg forventet en solid redusjon på regningen. Hadde jeg så oppdaget at det å samle familien hadde kostet meg mer ville jeg blitt sint, og snarest skiftet selskap. Det samme ser vi hos forsikringsselskapene som lokker med rabatter dersom man samler forsikringene hos en aktør. Dette er de store talls spill, hvor prisene kan presses dersom volumet på varen går opp. Det er bare det at ved hjelp av reklame og sløve forbrukere så kan de både knytte til seg volum, og holde prisene høye, og dermed tjener de mye mer enn de ellers ville gjort.

Dette viser i all tydelighet hvor viktig det er å vurdere et tilbud før man undertegner, og spesielt viktig er dette på tjenester som har en løpende utgift. Dersom man kan spare 20 kroner pr familiemedlem pr måned, vil en familie på 4 spare nær 1000 kroner på år. Dette er penger man kan bruke til noe mer fornuftig, og det er penger man rett og slett kaster etter et selskap på grunn av latskap. Hvorfor skal vi hjelpe bedrifter til å få enda større overskudd, når vi heller kunne bygge opp familiens overskudd?

Mitt klare tips er å innarbeide rutiner. Minst 2 ganger pr år bør man ta seg tid til å sjekke prisen på lån, forsikring, mobil, fasttelefon, tv etc. Gjør man jobben godt første gangen (setter alt ryddig i et regneark feks) så er dette en jobb som tar rundt en time. Kan man spare 1000 kroner (jeg vil tro at mange kan spare MYE mer første gangen gjennomgangen blir tatt), så er det en svært godt betalt time.

Sjekk forsikringene dine 

Sjekk renten på huslånet ditt (jeg sparte 4700 kr pr mnd på å samle mitt lån i ny bank)

Dine Penger sjekker familieabonnementene

Share/Bookmark

Comments are closed.